DONČIĆ NIJE SA OVE PLANETE! Luka prestigao i Džordana, ovo je SAMO 1 IGRAČ u istoriji uradio - pre 60 godina! VIDEO
Luka Dončić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

čudesan

DONČIĆ NIJE SA OVE PLANETE! Luka prestigao i Džordana, ovo je SAMO 1 IGRAČ u istoriji uradio - pre 60 godina! VIDEO

Iako Meveriksi imaju jedva pozitivan skor 4-3 a Dončić je prvi strelac lige a novim poduhvatom je opet skrenuo pažnju na sebe

Objavljeno: 09:19h

Luka Dončić je definitivno rešio da preotme MVP priznanje od Nikole Jokića. Slovenac od početka NBA sezone igra praktično u svakom napadu Dalasa, svaka akcija ide preko njega, uspeva da iznudi gomilu faulova za lake poene sa linije slobodnih bacanja, forsira šut, ali beleži i veliki broj asistencija i skokova...

Tako, iako Meveriksi imaju jedva pozitivan skor 4-3 a Dončić je dva puta promašio trojke za pobedu, prvi je strelac lige a novim poduhvatom je opet skrenuo pažnju na sebe.

Naime, Luka je postao prvi igrač od legendarnog Vilta Čejmbrlena 1962. koji je sezonu otvorio sa sedam utakmica sa 30 plus poena i tako ostavio i velikog Majkla Džordana iza sebe.

I sam "Leteći" je rekao da je Dončić za njega najbolji igrač današnjice. Ruku na srce nije se proslavio na Evropskom prvenstvu sa kojim kilogramom više i slanje kući od strane Poljske, ali kao da je to samo dodatno naljutilo Luku.

Slovenac je odlučio da pokaže Amerima da nisu pogrešili kada su ga tokom leta proglasili za glavnog kandidata za MVP titulu i sada on ide tim putem.

Mevsi su slavili pred svojim navijačima protiv Jute Džez 103:100. Dončić je upisao 33 poena, imao 11 asistencija i pet skokova. Luka je imao i podršku saigrača: Kris Vud je ubacio 21 poen i imao 10 skokova, dok je Spenser Dinvidi dodao poen manje. Na drugoj strani najbolji je bio Džordan Klarkson sa 22 poena i osam asistencija.

Meveriksi su tako upisali četvrtu pobedu i konačno došli do pozitivnog bilansa (4-3).

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.