PARTIZAN IDE U ATINU BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH? Željko Obradović ima LOŠE VESTI!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

gde baš sad?

PARTIZAN IDE U ATINU BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH? Željko Obradović ima LOŠE VESTI!

Crno-beli od početka sezone "kubure" sa povredama

Objavljeno: 20:12h

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović govorio je za klupsku televiziju pred gostovanje Panatinaikosu, gde crno-beli igraju u četvrtak od u 20.30 u OAKA areni u okviru šestog kola Evrolige.

Panatinaikos posle pet kola ima skor od jedne pobede i četiri poraza, dok crno-beli imaju dva trijumfa i tri poraza. Istakao je i to što će ekipa Dejana Radonjića imati na raspolaganju i novo pojačanje Dvejna Bejkona, koji ima ozbiljan ofanzivni kvalitet.

- Bitna stvar je da će verovatno prvi put igrati taj novi igrač koga su potpisali i koji ima izuzetan napadački kvalitet, ali to ne znači da se nismo bavili ostalim igračima Panatinaikosa. Njihov trenutni plasman ne znači ništa, skoro sve utakmice su igrali u egalu, čak i utakmice koje su lako gubili protiv Monaka na početku, bili su sposobni da okrenu i izgubili su u neizvesnoj završnici, tako da je to tim koji zaslužuje poštovanje i moraćemo da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da budemo na nivou prethodnih utakmica.

Otkrio je i zabrinjavajuće vesti trener Partizana, pošto je Džejms Naneli pod znakom pitanja.

Džejms Naneli
Džejms Nanelifoto: Starsport©

- Džejms Naneli nije trenirao, oseća se loše. Da li će putovati, videćemo tokom dana, ne znam - rekao je Obradović i dodatno se osvrnuo na situaciju oko Avramovića i Smailagića, koji su već duže van stroja.

- Sve ono što se pojavilo. Smailagić je dobro, trebalo bi da počne da trenira, koliko će mu trebati da se priključi, videćemo, ne očekujem pre dvadesetak dana, a Aleksa mora još tri sedmice da nosi gips koliko sam shvatio, pa ćemo videti.

Upitan je da prokomentariše različite rezultate Panatinaikosa u domaćem prvenstvu i Evroligi.

- Jasno je da je Evroliga totalno drugačije takmičenje nego grčko prvenstvo, tako da su verovatno zato ti parametri takvi kakvi jesu. Rekao sam da su ekipa koja ima kvalitet bez obzira što su trenutno na jednoj pobedi. To je činjenica koju moramo da zaboravimo i da probamo da ponovimo sve detalje koji su bili na poslednje dve utakmice i da budemo na tom nivou.

Pričao je nedavno i o deljenju minutaže među igračima i učinku mlađih igrača, Balše Koprivice i Tristana Vukčevića.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Mi u sezoni treba da odigramo 60 utakmica, mi smo odigrali 9 do sada, to je ogroman broj utakmica, biće prilika za sve. zadovoljstvo trenera je kada može da rasporedi minutažu. Mnogi nisu shvatili, kada se podeli na 12 igrača to je otprilike ta minutaža, ali to je prakitčno nemoguće na nekim utakmicama. Uvek se trudim da vodim ekipu da to bude dobro za ekipu, svaki put kada mogu da dam šansu svim igračima, to ću uraditi, ali to ne zavisi od mene, već od igrača.

Na kraju je pričao i o emocijama zbog povrataka na mesto gde je živa legenda.

- Vraćam se ja već godinama u Atinu, to je nešto specijalno za mene, igranje u OAKA areni pred navijačima Panatinaikosa. Da se ne vraćamo na priče stare 13 godina, to je poznata stvar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.