BARAK OBAMA KUPUJE NBA FRANŠIZU! Bivši predsednik Amerike dobio podršku legende tog kluba (FOTO)
Barak Obama, Foto: Reuter / Kamil Krzaczynski

OZBILJNA NAMERA

BARAK OBAMA KUPUJE NBA FRANŠIZU! Bivši predsednik Amerike dobio podršku legende tog kluba (FOTO)

Čovek koji je osam godina bio prvi čovek države ljubitelj je sporta, a često je prisutan na košarkaškim utakmicama u NCAA ili Čikago Bulsa, čiji je navijač

Objavljeno:

NBA analitičar i osnivač sajta za sport i pop kulturu The Ringer, Bil Simons, otkrio je da je bivši američki predsednik Barak Obama član grupacije koja je zainteresovana za kupovinu Finiks Sansa, preneli su Bličer riport i američki mediji.

- Čuo sam da je Obama uključen u jednu od tih grupa, a on je čovek, za koga ja mislim, da bi bogataši voleli da bude lice ispred njih - rekao je Simons u svom podkastu.

Vlasnik Finiksa Robert Sarver optužen je za rasizam, seksizam i seksualno napastvovanje i zbog toga je prinuđen da proda franšizu iz Arizone.

Derek Fišer, pokojni Kobi Brajant i Barak Obama
Derek Fišer, pokojni Kobi Brajant i Barak Obamafoto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Na ideju da bi Obama mogao da kupi Sanse reagovao je slavni košarkaš Čarls Barkli, koji je predvodio Finiks do finala NBA lige u sezoni 1992/93.

- Da me Obama pozove i kaže i pita da li želim da budem suvlasnik tima, rekao bih prokleto da. Mnogo volim i cenim tog čoveka - istakao je Barkli.

Čarls Barkli
Čarls Barklifoto: Profimedia

Barak Obama je ljubitelj sporta, a često je prisutan na košarkaškim utakmicama u NCAA ili Čikago Bulsa, čiji je navijač.

Spekuliše se da bi cena Finiks Sansa mogla da bude najmanje četiri milijarde dolara, a među potencijalnim kupcima pominju se i jedan od najbogatijih ljudi na svetu i vlasnik Amazona Džef Bezos, njegova bivša supruga Mekenzi Skot, kao i osnivač kompanije Orakl Leri Elison.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.