SUMORNO VEČE ZA POKUŠEVSKOG! Novi poraz Tandera, Kari izrešetao Sakramento! (VIDEO)
Aleksej Pokušavski, Foto: Profimedia

NBA LIGA

SUMORNO VEČE ZA POKUŠEVSKOG! Novi poraz Tandera, Kari izrešetao Sakramento! (VIDEO)

Loša utakmica za mladog Srbina

Objavljeno: 07:47h

Šampion NBA lige se vratio u pobednički ritam i slavio na svom parketu u San Francisku protiv Sakramenta sa 130:125.

Kari je bio u svom ritmu i odmah se to odrazilo na rezultat Voriorsa.

Za 24 minuta, Voriosi su postigli 89 poena, od toga čak 50 u drugom periodu igre, kada je Kari radio šta je hteo sa odbranom Kingsa.

U nastavku su Voriorsi spustili gas, Kari je više odmarao, a i nije morao mnogo da se trudi jer je pobednik bio poznat. Golden Stejt je imao pet minuta pre kraja i +20, ali je došlo do opuštanja šampiona najjače košarkaške lige na svetu, pa je na kraju bilo samo +5.

Stef Kari je završio meč sa 33 poenom za 31 i po minut u igri. Posebno je bio raspoložen za tri poena. Pogodio je sedam puta iz 12 pokušaja, uz pet skokova i dve asistencije. Endru Vigins je imao 24 poena, koliko je delo i Džordana Pula, dok je Džejms Vismen stao na 14. Kod Sakramenta, istakao je Dearon Foks sa 26 poena, dok je Domantas Sabonis postigao 19.

Oklahoma Tanderi su poraženi na svom parketu od Minesota 106:116.

To je i treći poraz tima za koji igra Srbin Aleksej Pokuševski. Nije naš mladi košarkaš imao svoj dan. Imao je samo dva poena (šut iz igre 1/6), a sakupio je i dva skoka za nešto više od 13 minuta na parketu. Već u prvoj četvrtini Vukovi su se odlepili na dvocifrenu prednost i do kraja meča nisu imali problema da stignu do drugog trijumfa u šampionatu.

Entoni Edvards sa 30 poena je predvodio goste iz Mineapolisa, dok je Lugenc Dort sa 20 bio najbolji kod Tandera. Minesota je imala čak sedam košarkaša sa dvocifrenim učinkom kada su u pitanju poeni. Karl Entoni Tauns i pojačanje iz Jute, Rudi Gober, postigli su po 15 poena. Francuz je dominirao pod obručima, imao je čak 15 skokova.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa još uvek ne znaju za prvi trijumf u novoj NBA sezoni pošto su poraženi i od Portland Trejl Blejzersa rezultatom 106:104.

Meč je obeležio Demijan Lilard sa 41 postignutim poenom, kao i trojkom 12 sekundi pre kraja kojom je preokrenuo rezultat u korist svog tima u neizvesnoj završnici u "Kripto areni" u Los Anđelesu.

Lejkerse je predvodio Lebron Džejms sa 31 poenom i po osam skokova i asistencija, dok je Entoni Dejvis imao "dabl-dabl" sa 22 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Dvocifrene učinke kod domaćih imali su još Voker sa 15 poena i Vestbruk sa 10 poena i po šest skokova i asistencija, dok je kod Trejlblejzersa Grent imao 16, a Simons 12 pogodaka.

Atlanta na početku sezone igra bez Bogdana Bogdanovića koji se i dalje oporavlja od operacije. Hoksi su posle dve vezane pobede, doživeli prvi poraz i to ubedljiv na svom terenu od Šarlota – 109:126. Nije timu iz Džoržije pomoglo ni 28 poena Treja Janga. Keli Ubre sa 24 i Nik Ričards sa 20 poena bili su najzaslužniji za pobedu Stršljenova.

Čak dva meča su završena posle produžetaka. Klivlend je na krilima velikog pojačanje iz Jute, Donovana Mičela, tek posle dodatnih pet minuta slomio otpor Vašingtona – 117:107. Doskorašnji bek Džeza postigao je 37 poena. S druge strane, Bredli Bil je brojao do 27.

Juta je slavila u Nju Orleansu sa 122:121. Briljirao je u pobedničkom timu Finac Lauri Markanen sa 29 poena i 11 skokova. Zajon Vilijamson je sa 25 poena bio najraspoloženiji u poraženom timu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.