SLAVNIĆ O ZVEZDINIM REZULTATIMA: "Možda je dovoljno da budemo lokalni šerifi, Evroliga nije poligon za vežbanje"!
Zoran Moka Slavnić, Foto: Starsport©

BEZ DLAKE NA JEZIKU!

SLAVNIĆ O ZVEZDINIM REZULTATIMA: "Možda je dovoljno da budemo lokalni šerifi, Evroliga nije poligon za vežbanje"!

Legendarni stručnjak uputio je mnogo kritika

Objavljeno: 18:22h

Slavni srpski košarkaš Zoran Moka Slavnić govorio je o stanju u Crvenoj zvezdi istakavši da nije zadovoljan kako klub trenutno izgleda na terenu.

- Gledajući tu Evroligu kroz Zvezdu, naravno, pošto je Partizan nije igrao osam godina, stalno se isto dešava. Između 12. i 16. mesta, način kupovine igrača, menjaju se treneri… Čak sam i Nebojši Čoviću predložio, inače on mene puno ceni, ali nikada ne prihvati moj predlog, da umesto sedam ili osam igrača dovede dva ili tri prava i bolje da tu 50 odsto novca ode na prave asove. Da napomenem, neki ne mogu da se dovedu, znam kako funkcioniše tržište, ali ova masovna dovođenja i u Zvezdi i Partizanu… Ne želim da umanjim vrednost igrača koji su došli, ali mislim da su morali, pogotovo Zvezda, da dovede manje njih, ali sa većim kvalitetom. Obično biva da ne ispadne ništa kada se dovede masa polovnjaka ili srednjaka - rekao je popularni Moka u razgovoru za Maksbet sport.

Zoran Slavnić
foto: Starsport©

Dotakao se prekaljeni stručnjak i čestih promena na klupi.

- Suštinski je to prosto, ako iza sebe imaš radni vek. Ako su ga doveli, a Čović verovatno zna, pogotovo što trenere menja kao čarape, zna zašto ga je doveo. Recimo, prethodni mladi trener, koji je otišao u Tursku nije pokazao ništa. Njemu je ispalo mnogo bolje. Da li su oni samostalni u drugim sredinama pa pokažu više, a kad dođu u Zvezdu nemaju tu poziciju, rang i autoritet, to ne znam. Vraćam se na početak što sam rekao, volim kada se mladim igračima i trenerima da šansa. Međutim, Evroliga nije za vežbanje - izjavio je slavni košarkaš i dodao:

Zoran Slavnić
foto: Starsport©

- Ti burazeru moraš da se pokažeš da bi došao na to mesto. Kod Nebojše Čovića je to obrnuto, ali zato i jesmo stalno od 12. do 16. mesta. S druge strane, on ima pokriće, dominantni smo na ovim prostorima… Možda je to dovoljno da budemo lokalni šerifi. Tako ja nisam vaspitan sportski - poručio je Slavnić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.