BASKONIJI OČIGLEDNO PRIJAJU SRPSKI KLUBOVI: Zvezda uprkos dobrom prvom poluvremenu ipak poklekla u Vitoriji!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

evroliga 3. kolo

BASKONIJI OČIGLEDNO PRIJAJU SRPSKI KLUBOVI: Zvezda uprkos dobrom prvom poluvremenu ipak poklekla u Vitoriji!

Kompletan tok utakmice možete pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 22:27h

Košarkaši Crvene zvezde u trećem kolu Evrolige poraženi su od Baskonije sa 92:75.

Utakmica je krenula dosta mirno gde nijedna ekipa nije imala neku veliku prednost. Tako je bilo sve dok kod Zvezde nije proradio Ben Bentil koji je vezao nekoliko poena i tako odlepio goste na 24:17. Uz košarkaša iz Gane, tu su sjajni bili Dobrić i Luka Mitrović. Ali onda se razgoropadio Markus Hauard koji je bio koban po Partizan pre sedam dana. Krenuo je u svoju paljbu izvan linije za tri poena i uspeo da preokrene rezultat na terenu za tili čas, ali je Zvezda posle prve četvrtine imala prednost.

Druga je donela veoma otvorenu igru na obe strane terena. Ređale su se trojke Hauarda, ali je Zvezda imala svoj odgovor u vidu Nikole Ivanovića koji je pogađao kada je najviše bilo potrebno, tako da gostujući tim nije dozvolio Baskoniji da preokrene stvari u svoju korist. Na poene Crnogorca se pridružio Filip Petrušev, a koševi Luke Mitrovića pred kraj prvog dela utakmice su Zvezdi posle 20 minuta košarke obezbedile prednost od 47:42.

Treća četvrtina se čini da je bila presudna za krajnji ishod meča. Zvezda je svoj prvi poen tek ubacila posle četiri minuta, dok je domaćin nastavio da pogađa za tri poena. Precizni van linije 6,75 su bili Tompson, Kostelo i Holms, koji su prekorenuli rezultat na utakmici. Pred kraj četvrtine je bilo i +6, dok je na kraju bilo svega 59:57 za domaće što je dalo kakvu takvu nadu da bi Zvezda mogla na kraju do pobede.

Nažalost od toga nije bilo ništa, Zvezda je odigrala još gore poslednji period meča. Prosto u defanzivi su bili nemoćni, Baskoniji se tada i sve otvorilo, ređale su se trojke domaćih, a imali su i sreće da pogađaju i iz nekih teških pozicija. Prednost se sve više uvećavala, a Zvezda nije imala rešenja u napadu, jedino je Petrušev uspevao da svojim poenima zadrži goste na malom minusu, ali nije bilo pomoći od strane drugih saigrača. Na kraju se čini da je Baskonija dobila i više nego realnom razlikom ovu utamicu 92:75.

Kod Crvene zvezde Luka Mitrović je bio najefikasniji sa 17 poena i osam skokova, Dobrić je upisao 14, dok je Bentil utakmicu završio sa 11 poena.

U redovima Baskonije ponovo je bio najefikasniji Hauard, koji je sada ubacio 30 poena, Tompson je imao 18, dok je Vanja Marinković upisao 10 poena.

Baskonija je i posle trećeg kola ostala na maksimalnom učinku posle tri kola, dok Zvezda ni na ovom meču nije uspela da zabeleži prvi trijumf u ovoj sezoni Evrolige.

Sledeće kolo Zvezda igra u Madridu, gde joj je rival ekipa Reala, a Baskonija će opet igrati kod kuće, a protivnik će joj biti Olimpijakos. Obe utakmice se igraju u petak.

IV ČETVRTINA

40' Tadas Sedekerkis je vezao dva koša, a za kraj trojka Hauarda. Doživela je Crvena zvezda treći poraz u Evroligi i jedna je od tri ekipe koje još čekaju na trijumf. Druge dve su Partizan Mozzart Bet i Bajern.

39' Promašio je Met Kostelo, ali mu se lopta vratila u ruke. Drugi put nije bio neprecizan. Baskonija je pred pobedom. Manje od dva minuta preostalo je Zvezdi za preokret.

38' Nestvarno šutersko veče košarkaša Baskonije. Ubacio je Darijus Tompson novu trojku. 80:72

37' Vraća trojku Filip Petrušev. Ostao je sam na centralnoj poziciji i stigao do petog poena na meču.

36' Trojka Hauarda! Zvezda je u teškoj poziciji, prvi put ima dvocifren zaostatak. tajm-aut Vladimira Jovanovića.

36' Napravila je Zvezda dva brza faula i ispunila bonus, a potom je precizan bio Vanja Marinković.

35' Upisao se i Branko Lazić. Poentirao je Zvezdin kapiten u kontri, naslonio je loptu od tablu i smanjio prednost Baskonije. 70:64

34' Pogađa Vanja Marinković iz teške pozicije. Koš nije video kada je uutio šut. 70:62

33' Sjajno šutira domaćin... Ponovo je Darijus Tompson pogodio trojku. Bila je to Baskonijina 15. na meču 68:60

32' Baskonija je stigla do najveće prednosti, nova trojka domaćina. Ovoga puta precizan je bio Met Kostelo.

31' Posle prodora Vanje Marinkovića novu trojku je pogodio Darijus Tompson. 62:57

III ČETVRTINA

30' Krenuo je Ognjen Dobrić u prodor, sa puno osećaja nabacio loptu na obruč i pogodio za 59:57 pred istek treće četvrtine. Baskonija ulazi u odlučujući period s minimalnom prednošću.

29' Sjajno se ispod koša snašao Luka Mitrović i tako posle dužeg vremena prekinuo seriju bez poena Crvene zvezde. 59:55

28' Kostelo pogađa trojku na asistenciju Marinkovića, na to se nadovezala i trojka Holmsa, posle koje Baskonije dolazi do najveće prednosti na utakmici. 59:53

26' Krenuo je Nikola Ivanović na prodor, iznudio faul i realizovao oba slobodna bacanja. Isfintirao je Hauard košarkaše Zvezde, nije šutnuo za tri, otišao je na prodor i položio na drugi obruč. 53:53

25' Posle više od četiri minuta bez poena, tu lošu seriju prekida Hasan Martin poenima posle ofanzivnog skoka. Baskonija je vratila istom merom, ali je Nikola Ivanović flouterom izjednačio rezultat. 51:51

23' Crveno-beli i dalje bez poena u drugom poluvremenu, ali i domaćini dosta greše. Ipak, pogodili su dve trojke i vode

22' Baskonija sa dve vezane trojke otvara drugo poluvreme, posle koša Gedraitisa, domaći prelaze u vođstvo. 48:47

21' Počelo je izgubljenim loptama na obe strane, pa promašajem Bentlija

II ČETVRTINA

Posle prvog poluvremena kod Baskonije, Hauard ima 19 poena, dok Zvezdu predvodi Luka Mitrović sa 13 poena uz to je sakupio i šest skokova

20' Zvezda se odbranila, Mitrović izašao kao pobednik iz duela sa Kocarom.

19' Dva skoka u napadu je imala Zvezda, posle kojih je Luka Mitrović poentirao, gosti imaju +5. 42:47

18' Trojka Markovića o tablu, uz zvuk sirene za istek napada! Koliko je sreće bilo u ovom napadu, ali Zvezda je istu zaslužila. Sada je 43:40 za Beograđane, tri minuta do kraja poluvremena.

17' Sedekerskis na jednoj, Mitrović na drugoj strani. Laki poeni obojice iz reketa, Sedekerskis prolazi lako na prvom koraku Bentlija i polaže kraj Mitrovića, da bi ovaj iz dobre finte uzvratio udarac. 40:40

16' Sada minut predaha traži Jovanović. Grešku Petruševa kome Kostelo krade loptu kaznio je Tompson za novo izjednačenje, sada je 38:38. Do kraja je nešto više od četiri i po minuta.

15' Ovo je neverovatno, trojka sa više od osam metara preko ruke! Za ovo ne postoji odbrana, Hauardova već četvrta trojka i 17 poena. Na drugoj strani sve je bolji Petrušev. 34:38

14' Đoan Penjaroja uzima minut odmora, Crvena zvezda je uhvatila napadački ritam. Posle dobrih poteza Ivanovića, evo i njegove asistencije za Petruševa koji uvećava prednost. Španac mora da "seče" Zvezdin nalet.

13' Trojka Nikole Ivanovića koja vraća Zvezdu u prednost, nova dobra odbrana Ivanovića i lagano polaganje. 32:34

12' Hauard se šeta kroz Zvezdinu odbranu već ima 14 poena. 31:29

11' Trojke na obe strane, prvo je iz teške pozicije pogodio Dobrić, a onda iz velike udaljenosti Hauard je ponovo pogodio novu trojku.

I ČETVRTINA

10' Baš kao i protiv Partizana, tako i sada. Uz zvuk sirene, trojku pogađa Hauard.

9' Trojka Dobrića, Zvezda ima najveću prednost na meču. 17:24

8' Još jedna dobra i smirena akcija Zvezde iz koje je na kraju pogodio Dobrić. 17:21

7' Odličan je i Mitrović koji je na 9 poena, Zvezda ima +4. 15:19

6' Nova trojka Bentila koji već ima 10 poena, na drugoj strani odgovara Marinković.

5' Odlična rola Bena Bentila koji svojim poenima prvi put dovodi Zvezdu u prednost. 9:11

4' Mitrović! Opet faul, ali sada pogađa uz kontakt i dobija poklon slobodno bacanje. Sada nije bio siguran... 9:6

3' Prvu trojku na utakmici pogađa Marinković preko ruke Adamsa. Protiv Partizana nije mogao da pogodi ništa...

2' Mitrović je uspeo da izvuče faul Tompsona na šutu za dva, pa je imao dva penala. Oba je realizovao. 4:4

1' Poeni na obe strane na startu meča. 2:2

Utakmica je počela, prvi napad imaće košarkaši Baskonije.

Petorka BASKONIJE: Tompson, Marinković, Gijedraitis, Homes, Kocar.

Petorka ZVEZDE: Adams, Marković, Lazić, Mitrović, Bentil

Košarkaši Crvene zvezde u trećem kolu Evrolige gostuju ekipi Baskonije.

Crveno-beli u prethodna dva duela doživeli su dva poraza. Prvo su poraženi od ekipe Anadolu Efesa na strani sa 72:59, dok su u utakmici pre ove u Evroligi izgubili na svom parketu od Panatinaikosa sa 77:75.

Izbaranici Vladimira Jovanovića su za pripremu ove utakmice imali više vremena nego obično jer je meč protiv Cedevita Olimpije odložen.

Najnovije pojačanje Luka Vildosa nije u konkurenciji za ovu utakmicu, ali će poslednje pojačanje Crvene zvezde već od sledećeg meča biit na raspolaganju treneru crveno-belih.

Baskonija je u poslednje četirir utakmice slavila protiv Zvezde, dok su crveno-beli poslednju pobedu odneli 2017. godine kada su pobedili sa 87:69.

Ekipa iz Vitorije ima sjajan start Evrolige, prvo su slavili protiv Valensije u gostima sa 81:71, a onda su u drugom kolu posle produžetka bili bolji od Partizana sa 103:96.

Sigurno da zbog toga sa velikom dozom samopouzdanja ulaze u ovaj susret protiv Crvene zvezde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.