SRPSKI KLUBOVI U VTB LIGI? Nije ŠALA, pokrenuto pitanje UČEŠĆA, ali... (FOTO)
Detalj sa večitog derbija, Foto: Emilija Jovanović

POSTOJI PREPREKA

SRPSKI KLUBOVI U VTB LIGI? Nije ŠALA, pokrenuto pitanje UČEŠĆA, ali... (FOTO)

Košarkaši Partizana i Mege pred početak sezone igrali su VTB Superkup u Moskvi na kom su učestovali CSKA, Zenit, Lokomotiva i Uniks

Objavljeno:

Evroliga je počela nedavno, košarkaši Partizana doživeli su treći poraz u isto toliko kola, a Crvena zvezda danas gostuje Baskoniji i tražiće prvi trijumf.

Sa druge strane, ove sezone u eliti zbog suspenzije nema ruskih klubova kao što su CSKA, Zenit, Lokomotiva Kubanj i Uniks.

Ova četiri tima pred početak sezone imali su priliku da igraju protiv rivala sa Starog kontinenta kada je organizovan VTB Superkup na kom su igrali Partizan i Mega.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Tada se pisalo i o tome da bi srpske ekipe mogle da zaigraju VTB ligu, a da to nije samo priča potvrdio je i Andrej Vatutin, predsednik "armejaca".

- Zahvalni smo našim srpskim prijateljima što su došli u Moskvu i učestvovali u Superkupu VTB lige. Tokom sezone nećemo imati putovanja u inostranstvo, izuzeci su Minsk i Astana, tako da je ruskim klubovima bilo veoma važno da tokom predsezone steknu međunarodno iskustvo. A navijači su, naravno, bili srećni što vide timove visokog košarkaskog nivoa. Žao mi je što CSKA nije igrao protiv Partizana - rekao je prvi čovek CSKA iz Moskve.

Andrej Vatutin sa peharom VTB lige
Andrej Vatutin sa peharom VTB ligefoto: Profimedia

Direktor VTB Lige Sergej Kuščenko govorio je o širenju ovog takmičenja, a da li je u planovima i naša zemlja.

- Ovo pitanje je pokrenuto, ali nisu preduzeti ozbiljni koraci. Treba razumeti da je u situaciji sa izbacivanjem ruskih klubova iz evropskih takmičenja bilo veoma teško formirati kalendar u kome bi, na primer, Partizan učestvovao u Evroligi i VTB ligi. Srpski timovi bi teško mogli da pronađu prozore samo vikendom, a da ne govorimo o ozbiljnim logističkim poteškoćama - zaključio je Vatutin u razgovoru za "Mozzart Sport".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.