"MOGAO SAM DA MU OTVORIM LOBANJU!" - NBA sezona počela žestokim VARNICAMA! Šampioni konferencija ubedljivi (VIDEO)
U gužvi su učestvovali Smart, Embid i Braun, Foto: Maddie Meyer / Getty images / Profimedia

nba

"MOGAO SAM DA MU OTVORIM LOBANJU!" - NBA sezona počela žestokim VARNICAMA! Šampioni konferencija ubedljivi (VIDEO)

Ne znamo samo kako bi otvorio lobanju igraču koji je znatno viši i snažniji od njega, ali raduje malo koškanja već na prvoj utakmici sezone koja obećava da će biti vrlo neizvesna

Objavljeno:

Prethodne noći počela je 77. sezona NBA lige i to dvema utakmicama šampiona Istoka i Zapada..

Aktuelni NBA prvak, Golden Stejt, pokazao je da nema nameru da se odriče titule i od starta krenuo silovito. Doduše, u goste su im došli Los Anđeles Lejkers, koji su i ove sezone više jako ime nego tim koji izaziva strah i trepet, ali bi mogli do plej-ofa za razliku od sezone 20121/22.

Voriorsi su slavili sa 123:109 uz 33 poena Stefa Karija. Endrju Vigins je ubacio 20, Klej Tompson 18, a Džordan Pul 12.

"Jezeraši" nisu mogli da zaustave šuterski raspoložene "Ratnike", ali njihove navijače može da raduje odlična partija trija Džejms-Vestbruk-Dejvis.

Lebron Džejms je imao 31 poen i 14 skokova, Rasel Vestbruk 19 poena i 11 skokova, a Entoni Dejvis 27 poena.

Uzbudljivije je bilo na Istoku. Boston je sa 126:117 savladao Filadelfiju, ali je viđeno dosta varnica.

Posle jednog skoka u odbrani, za mnoge glavni MVP kandidat Žoel Embid se upetljao sa Markusom Smartom, najboljim defanzivcem lige za prošlu sezonu. Kamerunac mu je slučajno uhvatio ruku grabeći loptu, a onda cimnuo tako da je oborio beka na pod. Smart ga je sa zemlje povukao za nogu pa je i on pao.

U sve se potom umešao Džejlen Braun koji je zapretio Embidu, ali je veći okršaj sprečio Džejms Harden.

- Mogao sam da mu otvorim lobanju, ali nisam - poručio je besni Smart nakon utakmice i dodao da je sudija loše video čitavu situaciju u kojoj je mogao da nastrada: - Moja ruka je bila zaglavljena i pokušao je da je polomi, a onda samo ja dobijem tehničku. A svi su videli šta se desilo...

Ne znamo samo kako bi otvorio lobanju igraču koji je znatno viši i snažniji od njega, ali raduje malo koškanja već na prvoj utakmici sezone koja obećava da će biti vrlo neizvesna, kao što smo najavili.

Inače, prve zvezde Seltiksa, pomenuti Braun i Džejson Tejtum su postigli po 35 poena (Tejtum imao i 12 skokova), dok je kod 76ersa najbolji bio Harden sa 35 poena. Embid je imao 26 i 15 skokova, a Tajris Meksi je dodao 21 poen.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.