JOKIĆ DOMINIRAO PROTIV ŠAMPIONA: Srpski košarkaš pokazao zašto je bio najbolji u prethodnoj sezoni! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

tako i treba

JOKIĆ DOMINIRAO PROTIV ŠAMPIONA: Srpski košarkaš pokazao zašto je bio najbolji u prethodnoj sezoni! (VIDEO)

Nagetsi će se sada vratiti u Denver na nekoliko dana nakon čega ih u sredu očekuje otvaranje sezone protiv Juta Džeza

Objavljeno:

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Golden Stejt Voriorse, aktuelnog šampiona NBA lige, u predsezonskom meču rezultatom 119:112.

Ekipe su u meč ušle sa najjačim petorkama, sa izuzetkom Brusa Brauna koji je našao svoje mesto tu pre Džamala Mareja koji izaziva sve veću bojazan jer je propustio treći meč u nizu.

Na drugoj strani je od starta zaigrao Klej Tompson kako je Stiv Ker i najavio i svih 16 minuta odigrao u prvom poluvremenu tokom kojih je postigao 18 poena.

Biće veteranu potrebno vremena da se dodatno uhoda i odigra 30+ minuta, ali je i sa ograničenom minutažom bio protagonista najboljeg dela utakmica ekipe iz San Franciska kada su tokom druge četvrtine postigli 36 poena i tako preokrenuli rezultat nakon prvih 10 minuta posle kojih su prednost imali Nagetsi.

Ipak, Melounov tim drugo poluvreme počinje serijom 24:14. Dominirali su tokom ovog perioda igre, završili treću četvrtinu sa 42:20, predvođeni Jokićem koji se u tim trenucima razigrao i sa trojkom praćenom zakucavanjem preokrenu rezultat u korist svoje ekipe. Time je pokazao i da ga više ne nuči zglob desne ruke pred početak regularnog dela sezone.

Prednost su potom povećali i na plus 14 na ulasku u poslednju deonicu. Tada su iz igre izašli starteri, a rezervisti predvođeni Bounsom Hajlandom su doneli pobedu timu iz Kolorada, treću ove predsezone u pet mečeva.

Inače, čini se da je došao i kraj drami kod Voriorsa nakon što je, posle nekoliko propuštenih mečeva, zaigrao Drejmond Grin. Parket je delio sa Džordanom Pulom kog je Tompson "vratio" na ulogu "šestog igrača" i nije bilo nikakvih znakova da među njima ima bilo kakvog neslaganja.

Zbog pada NBA sajta usled nestanka struje, nije bilo moguće pratiti statistiku igrača, ali ono što se zna jeste da je Jokić meč završio sa 21 poenon (7/7 iz igre) uz četiri skoka.

Nagetsi će se sada vratiti u Denver na nekoliko dana nakon čega ih u sredu očekuje otvaranje sezone protiv Juta Džeza. Potom se sledećeg petka vraćaju u San Francisko na revanš sa Golden Stejtom.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.