BIĆE ČAST IGRATI PROTIV RADONJIĆA: Trener Zvezde uzbuđen pred premijeru u Evroligi!
Vladimir Jovanović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

BIĆE ČAST IGRATI PROTIV RADONJIĆA: Trener Zvezde uzbuđen pred premijeru u Evroligi!

Poznaje većinu igrača i sistem

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović govorio je za medije pred meč drugog kola Evrolige protiv Panatinaikosa.

Crveno-beli će dočekati tim iz Atine nakon slavlja u ABA ligi protiv podgoričke Budućnosti, dok su na otvaranju kontinentalnog takmičenja upisali poraz protiv Efesa.

- Otprilike ono što sigurno interesuje sve najviše je da li ćemo imati kog igrača više na raspolaganju. To ćemo sutra i znati, da li će jedan od dvojice koji nisu igrali biti u mogućnosti da nam pomogne. To je novo, a što se tiče svega ostalog spremamo se maksimalno koliko smo imali vremena za oporavak i za sastanke za trening - rekao je Jovanović, ali nije želeo da otkrije ko bi od do sada nedostupnih mogao da zaigra sutra.

Govorio je i o protivniku.

- Znamo ekipu Panatinaikosa, znamo šta igraju i da je skup odličnih igrača. Imaju probleme za povredama, ali je taj tim napravljen da pravi dobre rezultate. U seriji su od dva poraza, ali to može i da ide njima na ruku u smislu neke dodatne motivacije da se to prekine. Mi ćemo dati sve od sebe pred našom publikom, da odigramo dobru utakmicu sa velikom energijom - smatra Jovanović.

Dejan Radonjić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Očekuje se puna hala "Aleksandar Nikolić".

- Mislim da će to biti motiv za celu ekipu, posebno za mlađe igrače. Pozivam navijače da ispune halu do poslednjeg mesta - kaže mladi stručnjak.

Protiv Budućnosti je tim sa Malog Kalemegdana dobio i Miroslava Raduljicu, čime je dodatno ojačana rotacija na centarskoj pozicjiji.

- U ovom ritmu, tek je početak, ali ono što sledi će sigurno biti naporan ritam za sve ekipe. Dešavaće se povrede, dešavaće se stvari taktičke povrede gde će biti potrebno da se igra sa drugačijim tipom igrača. Imamo tu sreću da imamo popunjenu poziciju ispod koša. Dobili smo još jednog igrača u rotaciji, koristili smo ga u toj utakmici onako kako smo mislili da je potrebno i tako ćemo da nastavimo ubuduće - ističe Jovanović.

Meč sa Panatinaikosom je na programu u četvrtak od 19 časova, a na klupi grčkog tima od ove sezone sedi Dejan Radonjić koji će se tako vratit u Beograd prvi put od odlaska.

- Poznaje većinu igrača i sistem. Poznaje i mene. Poznajemo i mi Dejana Radonjića i nema tu mnogo skrivalica. Najtrofejniji trener, biće čast igrati protiv njega - zaključio je Jovanović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.