"PLAŠIO SAM SE DA ĆU DOBITI TO PITANJE": Željko Obradović progovorio DEBAKLU Srbije!
Željko Obradović, Foto: Starsport

pravo u metu!

"PLAŠIO SAM SE DA ĆU DOBITI TO PITANJE": Željko Obradović progovorio DEBAKLU Srbije!

Iskusni stručnjak dao svoje viđenje i dotakao se Nikole Jokića

Objavljeno:

Trener Partizana Željko Obradović je bio gost zvaničnog kanala VTB lige kada je boravio u Moskvi tokom pripremnog turnira.

Govorio je o brojnim košarkaškim temama, a morao je da odgovori i na jedno nezgodno pitanje - da prokomentariše neuspeh Srbije na nedavno završenom Eurobasketu.

- Plašio sam se da ću dobiti takvo pitanje. Teško je razumeti stvari, ako niste deo ekipe. Bio sam igrač, sada sam trener, plus selektor. Jako je važno biti deo reprezentacije. Posle mog poslednjeg angažmana u reprezentaciji 2005. godine postao sam najveći navijač Srbije i tu ću stati. Uvek ih pratim, gledam, želim da pružim pomoć kad god je to potrebno. To je sve što bih rekao na temu reprezentacije - rekao je Obradović za sajt VTB lige.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Zanimljivo je da nijedna ekipa sa velikom NBA zvezdom (Jokić sa Srbijom, Janis sa Grčkom, Dončić sa Slovenijom) nije ostvarila zapaženi rezultat u Berlinu...

- Ne bih se saglasio sa tom konstatacijom. Govorimo o trojici igrača koji dominiraju NBA ligom, oni su sjajni igrači i bilo je lepo gledati ih na parketu. Bila mi je izuzetna čast da gledam utakmicu između Srbije i Grčke u Beogradskoj areni, gde su Jokić i Janis bili na suprotnim stranama. Ali, nisu bili samo oni, već i njihovi saigrači, jer Jokić i Janis ne mogu da igraju sami. Košarka je timski sport. Nije korektno upirati prstom na njih trojicu i reći da njihove reprezentacije nisu napravile rezultat - kaže Obradović i dodaje:

- Turnir je bio jak, mnogi su se borili do kraja, a zlato je uzela ekipa koja je igrala najbolju košarku i zaslužila da bude šampion. Nisu reprezentacije ostvarile neuspeh zbog Nikole, Janisa ili Luke, jer je tim u srcu svega.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: Starsport

Da li vas je iznenadila titula Španije?

- Evrobasket je takav da se prvo igrala grupna faza, a onda ušlo u format eliminacija, gde jedan poraz rešava sve. Španija je igrala dobro u grupi, onda je podigla nivo protiv Litvanije, dobila u produžetku i otišla dalje. Očigledno je da imaju nešto. Pre svega dobrog selektora, onda i bazu mladih igrača, spremnih da se bore za ekipu. Zaslužili su da budu šampioni, igrali su dobro i čestitam im na tome.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.