BODIROGA NAJAVIO NOVI FORMAT EVROLIGE! ABA liga možda sa dva predstavnika?
Dejan Bodiroga, Foto: Starsport©

govorio o brojnim temama!

BODIROGA NAJAVIO NOVI FORMAT EVROLIGE! ABA liga možda sa dva predstavnika?

Osvrnuo se nekadašnji reprezentativac i na neuspeh košarkaške reprezentacije Srbije na EP

Objavljeno: 21:19h

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, sada prvi čovek Evrolige, gostovao je u dnevniku TV Nova S gde se dotakao aktuelnih tema kada je u pitanju ovaj sport!

Svakako najzanimljivije su njegove izjave vezane za ABA ligu, odnosno da li regionalno takmičenje ubuduće može da ima dva predstavnika u Evroligi.

- Zasad Evroliga garantuje jedno mesto šampionu ABA lige. Sticajem okolnosti, zbog svega što se desilo sa ruskim klubovima, Partizan je dobio vajld kard. Ovaj region je dao mnogo evropskoj košarci – ABA je imala tri predstavnika, svedeno je na dva, pa na jedan. Treba naći balans, da se ne gledaju jedino tržišta, već da se nađe ravnoteža koja će zadovoljiti sve. Sigurno ćemo voditi računa o ovom značajnom regionu. Trenutno ono što možemo da kažemo – jedan predstavnik iz ABA lige. Ali, videćemo šta će doneti novi format takmičenja u budućnosti - rekao je Bodiroga.

Dejan Bodiroga
foto: Starsport©

Osvrnuo se nekadašnji reprezentativca i na neuspeh košarkaške reprezentacije Srbije na EP.

- Ne mislim da je fijasko. Rezultatski neuspeh jeste, ali gledam pozitivne stvari. Odigrali smo jako važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dobili smo Grčku i Tursku, u grupnoj fazi smo bili dominantni… Čak smo i protiv Italije 25 minuta kontrolisali utakmice, ali desila se blokada koja nas je odvela u poraz. Tih 15 minuta, ne možemo na osnovu njih da kažemo da je sve bilo loše - rekao je Bodiroga i dodao:

Dejan Bodiroga, Dragan Bjelogrlić
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Igrači su se ponašali fantastično, dobili smo Jokića, dobili neke nove igrače, a nedostajao nam je Bogdanović – on je jedan od lidera tima, bilo bi drugačije. Na klupi je veliki trener koji je doneo poslednja dva zlata reprezentaciji… Očekivali smo i nadali se više, a ono što mi se ne sviđa jeste što je naša košarka uvek rešavala stvari u kući, sada se to nije desilo.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.