NEDOVIĆ UBIJEN U POJAM: Verujte mi, nije bilo ovako ni posle finala 2015...
Nemanja Nedović, Foto: Starsport©

pre će se oporaviti od povrede

NEDOVIĆ UBIJEN U POJAM: Verujte mi, nije bilo ovako ni posle finala 2015...

Ovo Evropsko prvenstvo nas je pishički ispraznilo - rekao je Nemanja Nedović

Objavljeno:

Od prerane eliminacije košarkaša Srbije sa Eurobasketa prošlo je više od nedelju dana, ali je neuspeh u Berlinu i dalje je jedna od glavnih tema košarkaške javnosti. Logično, jer su svi očekivali mesto na postolju, ne da se "Orlovi" za Beograd vrate već posle osmine finala...

Srbiji je za pobedu nad Italijom nedostajalo dosta toga i o tome se naširoko pisalo. Između ostalog pomoglo bi da je Nemanja Nedović bio spreman s obzirom na to da je uspeo da uhvati dobar zalet do povrede lista protiv Izraela.

Italiju ćemo pamtiti dugo i toga je odlično svestan iskusni bek. Zajedno sa Lukom Mitrovićem i Stefanom Lazarevićem obeležio je početak zvanične prodaje sezonskih karata Crvene zvezde, a tokom razgovora sa novinarima izneo je svoja osećanja posle završenih reprezentativnih obaveza.

Nemanja Nedović
foto: Starsport©

- Psihičkog i emotivnog umora ima najviše posle svega. Ovo Evropsko prvenstvo je tako uticalo na sve nas, da nas je psihički ispraznilo - iskreno će Nedović.

Napravio je povratnik u Crvenu zvezdu paralelu sa onim porazom od Litvanije u polufinalu Eurobasketa 2015. godine i uporedio ga sa onim što je Srbija preživela u Berlinu...

- Bio sam deo tog tima koji je izgubio meč za finale, verujte mi - nije bilo ovako. Vidim i po drugim igračima, sve nas je ovo baš pogodilo, svi su ispražnjeni završili prvenstvo i otišli u svoje klubove.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Nedović je pokušao da ubrza oporavak od rupture mišića lista odlaskom na terapiju u Madrid, rezultati su bili dobri, ali...

- Iskreno, poludeo bih da nisam nešto probao, odnosno da sam morao samo da sedim tamo po hotelu i išao u Berlin bezveze. Ovako, setio sam se odmah te terapije. Ohrabrujuće je bilo to što mi je čak bilo rečeno da sam mogao da igram polufinale da sam želeo da forsiram. Ipak, nije na kraju bilo potrebe za tim... Svakako, taj tretman će mi dobro doći pred početak sezone.

Srbija će narednu akciju imati u kvalifikacijama za Mundobasket u novembru pošto će 10. prvo gostovati Velikoj Britaniji, a onda će tri dana kasnije čekati Tursku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.