NAVIJAČI SRBIJE U DELIRIJUMU! Oglasila se FIBA - evo kako se "orlovi" kotiraju na listi FAVORITA! (FOTO)
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport©

PREOKRET

NAVIJAČI SRBIJE U DELIRIJUMU! Oglasila se FIBA - evo kako se "orlovi" kotiraju na listi FAVORITA! (FOTO)

Reprezentacija Srbije prvi favorit za osvajanje Evrobasketa

Objavljeno: 17:27h

Evropsko prvenstvo u košarci uskoro počinje, a navijači Srbije već sanjaju velike stvari!

Sada nam je i FIBA dala "vetar u leđa" najnovijim presekom favorita.

Reprezentacija Srbije je jedan od glavnih favorita, uostalom kao i Slovenija koja brani zlato osvojeno 2017. godine u Istanbulu, tu je Grčka, Litvanija, Francuska...

Nakon poslednjeg kvalifikacionog prozora i dve pobede nad Grčkom i Turskom, srpska reprezentacija napredovala za četiri pozicije i sada se nalazi na vodećem mestu prema sudu FIBA.

- Rekli smo u našem poslednjem izdanju da će Srbija i dalje biti kandidat za titulu i oni su napravili ogroman pomak u prozorima da ožive nadu za Svetsko prvenstvo pobedama nad Grčkom i Turskom. Srbija je morala da zakopa duboko u produžetke na svom terenu pre nego što je u Istanbulu odbranila veliku borbu Turske. Dvostruki aktuelni NBA MVP Nikola Jokić pokazao je svoju klasu, ali je bilo nekoliko ključnih doprinosa koji će podići nadu Srbije na Evrobasketu.

Perspektiva: Na Evrobasketu nema lakih utakmica, ali može se reći da Srbija ima povoljan sastav. Očekuje se da će na turniru igrati za medalje i da će verovatno najbolji igrač na svetu predvoditi svoju ekipu - navodi se u pojašnjenju na sajtu FIBA.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nakon srpskog nacionalnog tima sledi Slovenija, pa Grčka, Litvanija, Francuska, zatim sledi Nemačka, a najboljih deset kompletiraju Španija, Italija, Turska i Finska.

Srbija učešće na Evrobasketu otvara 2. septembra, duelom sa reprezentacijom Holandije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.