DEPRIMIRANA SELEKTORKA: "Imamo decu, devojčice, NIKADA NISU IGRALE ZAJEDNO! Sledi vaspitavanje, napraviće se uspeh"
Selektorka ima pune ruke posla, Foto: Starsport©

bilo jednom 2011.

DEPRIMIRANA SELEKTORKA: "Imamo decu, devojčice, NIKADA NISU IGRALE ZAJEDNO! Sledi vaspitavanje, napraviće se uspeh"

"Ove godine krećemo iz početka"

Objavljeno:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sprema se na Zlatiboru za Svetsko prvenstvo u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra.

Na kraju prepodnevnog treninga u ponedeljak, selektorka Marina Maljković je govorila o nastavku priprema i predstojećim iskušenjima koja očekuju naš podmlađeni nacionalni tim.

Marina Maljković
foto: EPA/ KIYOSHI OTA

- Ništa ne menjamo, pripremamo se u potpunom miru, posebno ove godine kada krećemo iz početka. Početak je težak iz dva razloga… Tako je bilo i 2011, kada sam ja postavljena na ovo mesto, pa smo isto krenuli od totalno jedne nove priče za žensku košarku u Srbiji. Tada smo imali igračice koje su igrale u veoma dobrim klubovima, imali smo bazu u KK Partizanu i mi smo tako ušli u priču koja nas je dovela do uspeha ženske košarkaške reprezentacije.

- Ove godine imamo istu stvar, početak kao 2011. godine, ali sada imamo jedno potpuno neiskustvo, decu, mlade devojčice, koje nemaju nikakvo iskustvo u najjačem takmičenju. One prvi put igraju zajedno, nemamo ni tim, na šta ste navikli prethodnih godina, koji je osvajao medalje. Jedna teška situacija i svi problemi koji uz to idu…

KREĆE NOVO POGLAVLJE ŽENSKE KOŠARKE! Marina Maljković pravi novu ŠAMPIONSKU generaciju!

- Sledi jedno vaspitavanje generacije na terenu i van njega. Niti meni, niti njima treba bilo kakva vrsta alibija. Svesno sam ušla u ovu priču sa željom da i od ove srpske dece napravim nešto u godinama koje dolaze. Raduje činjenica da smo u svim mlađim kategorijama u A divizijama. Nadam se da ćemo narednim godina napraviti ono što smo i ranije pravili, a to su igračice koje se su sa uspehom predstavljale Srbiju - rekla je Maljkovićeva.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.