BOSNA POSLE DVA PRODUŽETKA SRUŠILA MOĆNE FRANCUZE: Nurkić kraj meča posmatrao sa klupe, Španija bolja od Holandije!
Košarkaši BiH, Foto: FIBA

kvalifikacije za sp

BOSNA POSLE DVA PRODUŽETKA SRUŠILA MOĆNE FRANCUZE: Nurkić kraj meča posmatrao sa klupe, Španija bolja od Holandije!

Najefikasniji u timu Bosne i Hercegovine bio je upravo Nurkić sa 21 poenom

Objavljeno:

Kakav meč i kakva pobeda Bosne i Hercegovine!

Iako su pre samo nekoliko dana dobili ozbiljan "šamar" od Crne Gore u Podgorici gde su poraženi sa čak 19 poena razlike, večeras su u krcatoj dvorani "Skenderija" koja je mogla da primi sigurno barem duplo više od prisutnih 5.000 gledalaca srušili jednog od favorita za osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu, moćne Francuze i to posle dva odigrana produžetka - 96:90 (76:76, 83:83).

Ruku na srce, mogli su košarkaši Bosne i Hercegovine ovaj meč da reše i daleko ranije, pošto su u završnu četvrtinu ušli sa osam poena prednosti, a tokom poslednje deonice su u jednom navratu stigli i do +9. Međutim, Francuzi ne bi bili Francuzi, da nisu uspeli da očas posla istope prednost rivala i da nas uvedu u produžetak pogotkom Evana Furnijea na deset sekundi pred kraj.

U prvom od dva odigrana produžetka, Bosanci su bolje otvorili i poveli sa pet poena prednosti, da bi nakon toga ponovo ušli u period nervoze. Rudi Gober i Evan Furnije su uspeli da potpuno istope razliku i da dođu do šanse za novi produžetak.

Inače, Jusuf Nurkić je morao da isprati kraj meča sa klupe za rezerve, pošto je dobio pet ličnih grešaka i pre ove lude završnice.

Tako je san odlaska na Svetsko prvenstvo ostao živ za Bosnu i Hercegovinu koja sada ima skor 4-4 koliko ima i Mađarska na četvrtom mestu u Grupi K. Ispred se nalazi Crna Gora sa 5-3, odnosno Francuska sa 6-2 i Litvanija sa 7-1, pa bi okršaj između komšija na kraju mogao da presudi ko će da putuje na Filipine, Indoneziju i u Japan.

Najefikasniji u timu Bosne i Hercegovine bio je upravo Nurkić sa 21 poenom, a pratili su ga Džon Robertson sa 18 poena, Džanan Musa sa jednim manje, kao i Miralem Halilović koji je dao 12 poena. Francuze je predvodio Evan Furnije sa 24 poena, do 16 je stigao Geršon Jabusele, a Tomas Ertel je ubacio 11 poena. Rudi Gober je imao dabl-dabl od 10 poena i 14 skokova.

Košarkaši Španije pobedili su Holandiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rezultatom 86:64.

Španija je loše počela meč, izgubila prvu deonicu sedam razlike, ali se onda razgoropadila u drugoj koju je rešila u svoj korist sa 23:8.

"Furija" je prednost nastavila da uvećava i na kraju je rutinski došla do trijumfa.

Najbolji kod pobednika bio je Brisuela sa 13 poena. Lorenzo Braun je postigao 11, a po deset su imali Garuba i Bili Ernangomes.

Na drugoj strani istakao se Kok sa 16 poena.

U Grupi L kvalifikacija za Mundobasket Španci su sada na 5-1, a Holanđani zakucani za dno tabele sa 0-6.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.