SAVIĆ UPOZORIO NAVIJAČE PARTIZAN: Evroliga i Evrokup su kao američki fudbal i ragbi!
Ostoja Mijailović i Zoran Savić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

ne zalećite se!

SAVIĆ UPOZORIO NAVIJAČE PARTIZAN: Evroliga i Evrokup su kao američki fudbal i ragbi!

Ekipa kao Partizan mora uvek da bude na tržištu, u slučaju da se pojavi neko ime, igrač koji može da nam promeni sezonu i poboljša ekipu - sigurno da bi pokušali da ga dovedemo - kaže sportski direktor crno-belih

Objavljeno:

Sportski direktor KK Partizan, Zoran Savić, rekao je kako su crno-beli unapredili ekipu za sledeću sezonu.

Trener Željko Obradović je okupio ekipu koja se umnogome razlikuje od prošlosezonske i koja je u ponedeljak počela sa pripremama za novu sezonu.

Pojedini igrači će zbog reprezentativnih obaveza propustiti početak priprema, ali nema sumnje da će u predstojećim izazovima predstavljati kapitalna pojačanja za "Parni valjak".

Partizan je ovog leta u svoje redove doveo Dantea Egzuma, Džejmsa Nanelija, Joanisa Papapetrua i Danila Anđušića. Kao jedan od najzaslužnijih ljudi za realizaciju pomenutih transfera, Zoran Savić je zadovoljan prelaznim rokom.

- Ove godine je bilo daleko lakše jer smo imali bazu igrača koju smo mogli da nadograđujemo. Prethodne je bilo potpuno drugačije, jer smo imali tri igrača i to na poziciji trojke. Nismo hteli mnogo da menjamo, koliko smo mogli, i zadovoljni smo. Unapredili smo ekipu. Koliko, videćemo kad krene sezona. Još nisam čuo da je neko u avgustu rekao da je nezadovoljan ekipom. Imamo dosta igrača koji su igrali u reprezentacijama, dolaze sa povredama i to može da utiče na sezonu - kaže Savić.

Zoran Savić
foto: Starsport©

Mogućnost da se crno-beli pojačaju u narednom periodu nije isključena.

- Ekipa kao Partizan mora uvek da bude na tržištu, u slučaju da se pojavi neko ime, igrač koji može da nam promeni sezonu i poboljša ekipu - sigurno da bi pokušali da ga dovedemo. Trenutno ne gledamo ništa konkretno.

Problem je povreda Alekse Avramovića. Da li se zbog toga traži dodatniigrač na njegovoj poziciji?

- Aleksina povreda je dosta teška. U pitanju je skafoidna kost, dosta nezgodna povreda. Videćemo, ne znamo još koliko dugo će trajati oporavak, jer je to individualna stvar. To je jedan od problema sa kojim smo se susreli. Nema potrebe još da reagujemo na tržištu.

Večiti derbi, Aleksa Avramović
foto: Emilija Jovanović

Crno-bele Savić u ovom trenutku ne vidi kao konkurente za fajnal for, već ističe da će tim ići utakmicu po utakmicu.

- Ne bih pričao o plej-ofu i fajnal-foru. Mislim da niko sa ovih prostora nije ni blizu. Idemo utakmicu po utakmicu, ako se otvori prilika - zašto da ne. Ali ne možemo da gledamo na taj način. Partizan osam godina nije igrao Evroligu. Evrokup i Evroliga su kao američki fudbal i ragbi. U fizikalijama i svemu u korist Evrolige. Velika je adaptacija na Evroligu, nadam se da neće biti tako teška kao inače za ekipe koje igraju prvi put - zaključio je Savić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.