ŽELJKO OBRADOVIĆ: Nije mi bitno da li je Amer, Letonac ili Srbin!
Željko Obradović predvodiće Partizan u Evroligi nakon 9 godina, Foto: Emilija Jovanović

ne baš ohrabrujuće reči!

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Nije mi bitno da li je Amer, Letonac ili Srbin!

"Videćemo u kakvom smo stanju, daće sezona odgovore"

Objavljeno: 07:31h

Košarkaši Partizana okupili su se na startu nove sezone, prve u kojoj će crno-beli igrati u Evroligi posle devet godina.

Trener Željko Obradović je na prvoj prozivci dao izjavu okupljenim medijima u kojoj se nagoveštavaju visoke ambicije, ali ih nije precizirao.

RASTE EUFORIJA! Obradović zakazao RAPORT košarkašima Partizana!

- Da krenemo da radimo, danas je prvi trening. Fale nam četiri igrača. Aleksa Avramović je sa nama, ali ne može da trenira. Gregor Glas je povređen i kontaktu smo sa Slovenijom. Dvojica imaju reprezentativne obaveze, Jam Madar u Izraelu i Papapetru u Grčkoj, oni su koji nam fale. Gledamo da radimo prvih 15 dana u Beogradu, a onda da krenemo da igramo prijateljske utakmice - kazao je Obradović.

- Nemam ništa u planu, videćemo kako ovi igrači izgledaju, bio sam u kontaktu sa svima njima, znam da su svi trenirali. Videćemo u kakvom smo stanju, daće sezona odgovore. Važna sezona za nas, Partizan igra Evroligu posle toliko godina. Ambicija je da naši navijači shvate da smo ponovo u Evroligi i da igramo pred punim tribinama i da damo maksimum, to je jedina ambicija.

Željko Obradović
foto: Starsport©

Usledilo je pitanje da li prisustvo velikog broja stranaca u srpskim timovima šteti srpskoj košarci.

- Gledaću uvek moj tim i moj klub. Onaj koji je dobar, vredan i posvećen, njega ne interesuje da li je Srbin, Letonac ili Amerikanac, on će da se izbori ako je posvećen. To sve od njih zavisi, uvek će tako biti. Nikada ništa ne može da smeta onome ko je željan da igra košarku i da se vine na visine na kojima želi da bude.

GROBARI ĆE SE UVREDITI: Prekrečen bilbord na kome je stajao lik Željka Obradovića! (FOTO)

Kratko je upitan i o pojačanjima koja su stigla: Danilu Anđušiću, Danteu Egzumu, Džejmsu Naneliju i Janisu Papapetruu.

- Ekipa se pravi da bi izgledala kao ekipa, u tom smislu smo reagovali da dovedemo igrače koji mogu da pomognu da budemo prisutni u oba takmičenja. - Zaključio je Obradović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.