PA, DA LI JE OVO MOGUĆE? Novi ŠOK za Pešićevu Srbiju - neviđeno poniženje! (FOTO)
Nikola Jokić, Foto: Starsport©

da li su ovo zaslužili?

PA, DA LI JE OVO MOGUĆE? Novi ŠOK za Pešićevu Srbiju - neviđeno poniženje! (FOTO)

Oglasila se FIBA i razljutila navijače u Srbiji

Objavljeno: 14:54h

FIBA je objavila novu rang-listu favorita za osvajanje Evrobasketa.

Za razliku od prvog rangiranja pre 18 dana, Srbija je pala za jednu poziciju pa je sada tek peti "favorit".

- Srbija peta?! Čujemo vas. Ali nemojte da grešite, razlike među ovim vrhunskim timovima su minimalne, pa navijače očekuje apsolutna poslastica na Evrobasketu. Srbija nije bila daleko od pobede nad Slovenijom u gostima, pošto je Nikola Jokić s lakoćom postigao 26 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Možda su izgubili nekoliko igrača iz svog prvobitnog sastava, ali ovo je i dalje tim koji će se boriti za titulu - piše u analizi FIBA.

NA FIBA listi "orlove" je "preskočila" selekcija Litvanije, nakon pobeda nad Finskom i Španijom u test mečevima, a taj poraz koštao je i "Crvenu furiju" pozicije pa je sada sedma, iza Turske.

Prva tri mesta su ostala nepromenjena – branilac titule Slovenija je i dalje na "pol-pozicije", Francuze vide kao srebrne, a treće na pobedničkom postolju očekuju Grke.

Grci imaju velike ambicije sa Janisom Adetokumbom u timu, ali Francuska ima sjajan sastav što je pokazala pobeda nad Italijom sa čak 32 poena razlike.

A što se tiče Slovenaca, stvar je jednostavna – imaju Luku Dončića.

Evrobasket počinje 1. septembra, a Srbija prvi meč igra dan kasnije protiv Holandije (21h), apsolutnog autsajdera prvenstva.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.