ŠOK U SVETU KOŠARKE! Preminuo jedan od najvećih, Janis Adetokumbo u suzama! (FOTO)
Foto, ilustracija, Foto: EPA/Cyril Zingaro

neverica!

ŠOK U SVETU KOŠARKE! Preminuo jedan od najvećih, Janis Adetokumbo u suzama! (FOTO)

Čuveni agent preminuo od posledica teške bolesti

Objavljeno: 21:21h

Osnivač Octagone Europe košarkaške agencije i jedan od najvećih agenata u evropskoj košarci Jorgos Dimitropulos, preminuo je posle duge borbe sa rakom.

- Direktori i cela mreža Octagon Europe sa dubokim žaljenjem obaveštavaju javnost da naš voljeni prijatelj, partner, mentor, osnivač Octagon Europe Jorgos Dimitropulos više nije sa nama. Posle dve i po godine teške borbe, tugujemo za gubitkom čoveka koji je bio jedinstven, talentovan, pionir u onome što je radio i istinska inspiracija za sve one koji su imali sreću da se druže sa njim. Zavetujemo se da ćemo nastaviti ono što je zamislio, a zatim i realizovao sa istom odlučnošću, na osnovu istih vrednosti koje je Jorgos živeo u životu. Naša ljubav ide prema njegovoj prelepoj ženi i dvojici neverovatnih dečaka uz obećanje da će njegovo nasleđe biti zauvek poštovano. Zbogom, brate - piše u saopštenju.

Jorgos Dimitropulos se još pre dve decenije istakao kao jedan od najboljih agenata u Grčkoj, a zatim i u čitavoj Evropi. Bio je ključni deo tima koji je omogućio Janisu Adetokumbu da se vine u NBA zvezde. Među njegovim najvećim klijentima bili su i Teodoras Papalukas, Nikos Zizis i Jorgos Printezis.

Košarkaška agencija Octagon Europe koju je Dimitropulos predvodio i kao predsednik, je jedna od najvećih na starom kontinentu, a njeni agenti staraju se o karijerama Vanje Marinkovića, Luke Mitrovića, Nikole Milutinova, Dejana Todorovića, kao i košarkaše Crvene zvezde i Partizana Bena Bentila i Matijasa Lesora, ali i mnogih drugih evropskih i NBA zvezda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.