OTPAO JOŠ JEDAN NBA IGRAČ: Nemci ne znaju šta se dešava, znatno oslabljeni idu na Evropsko prvenstvo!
Moric Vagner u dresu Orlanda, Foto: EPA/Jim Lo Scalzo

veliki hendikep

OTPAO JOŠ JEDAN NBA IGRAČ: Nemci ne znaju šta se dešava, znatno oslabljeni idu na Evropsko prvenstvo!

Nemci su u povoljnom položaju s obzirom na to da će grupnu fazu igrati u Kelnu

Objavljeno:

Košarkaši Nemačke neće moći da računaju na pomoć Morica Vagnera na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Košarkaš Orlanda je doživeo povredu članka i stoga neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru Gordonu Herbertu.

- Reći ću vam kako stoje stvari. Boli me. Radovao sam se ovom turniru godinama. Da igram za Nemačku u Kelnu i mom Berlinu, sa bratom, na Evropskom prvenstvu je nešto o čemu sam sanjao dugo. Nažalost, neću moći da nastupim ni na jednom od predstojećih mečeva ovog leta. Znam koliko je reprezentacija bitna za nemačku košarku i čitavog leta sam se radovao ovom izazovu, spremao se da nadogradim prošlogodišnje iskustvo. Proveo sam leto sa momcima koji su ovo iskustvo učinili jedinstvenim i to bi je bila najviša tačka protekle godine i nešto zbog čega sam bio uzbuđen. Teško mi je da prihvatim činjenicu da povreda članka nije zalečena, ali i to je deo igre. Ovaj tim je poseban i pomno ću pratiti momke i podržavati ih - rekao je Vagner.

Na taj način se pridružio od ranije povređenom Isaku Bogi i Maksiju Kleberu koji je odlučio da ovog leta odmori, na spisku igrača koji neće igrati za nacionalni tim.

Nemci su u povoljnom položaju s obzirom na to da će grupnu fazu igrati u Kelnu, dok će Berlin biti domaćin njihovih mečeva u eliminacionoj rundi.

Na spisku ostaju Robin Bencing (Fortitudo), Nils Gifaj (Žalgiris), Justus Holac (Breoga), David Kremer (Braunšvajg), Leon Kremer (Bon), Maodo Lo (Alba), Andreas Obst (Bajern), Kenet Ogbe (Oldenburg), Denis Šreder (bez kluba), Kristijan Sengfelder (Brose), Danijel Tajs (Indijana, NBA), Johanes Timan (Alba), Johanes Fojtman (CSKA), Franc Vagner (Orlando, NBA), Jonas Volfart Boterman (Hamburg). Trojica će biti "precrtana" na konačnom spisku za Evrobasket koji se igra od 1. do 18. septembra.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.