POCEPAO SRPSKU ZASTAVU, PA SE POKAJAO: Kako je Nikola Mirotić prešao put od NAJOMRAŽENIJEG do omiljenog sportiste
Nikola Mirotić, Foto: Profimedia, Printscreen

jeste li mu oprostili?

POCEPAO SRPSKU ZASTAVU, PA SE POKAJAO: Kako je Nikola Mirotić prešao put od NAJOMRAŽENIJEG do omiljenog sportiste

Kako je Srbija zavolela Nikolu Mirotića?

Objavljeno:

Slavni košarkaški as Nikola Mirotić je jedan od omiljenih "stranih" sportista u Srbiji zbog humanosti koju je nebrojeno puta pokazao prema našem narodu.

Igrač Barselone je boravio u Beogradu gde je posetio kancelariju humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" i tom prilikom još jednom pokazao svoju privrženost Srbiji.

Mirotić je veliko srce pokazao kada je uplatio čak 500.000 evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije i još jedno je dete u nizu kome je bio potreban najskuplji lek na svetu.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: Starsport©

Mirotić je unazad nekoliko godina poznat je po svom humanitarnom i dobrotvornom radu, a sve pod posredstvom Srpske pravoslavne crkve. Obezbedio je dom srpskim porodicama Varga u Vukovaru, Kojović iz Sjenice i Kokić iz Doboja, zatim prikupio novac za izgradnju kuće nepokretnoj Jasni Dedić iz Gusinja i njenoj višečlanoj porodici.

Dok je igrao u NBA ligi za Milvoki, Nju Orleans i ČIkago, a i sada u Barseloni, Nikola Mirotić organizovao je zanimljive akcije, tako što je svako trojku koju bi pogodio proslavljao sa uzdignuta tri spojena prsta. Svrha ove akcije koja bi trajala mesec dana ili onoliko koliko bi bilo potrebno da se sakupi novac, je da je Nikola svaku trojku koju bi ubacio donirao sa po 500 dolara ili evra.

Međutim, jedan incident i dalje pamti svi ljubitelji košarke... Naravno, oprostili su mu nebrojeno puta.

Za košarkaše Španije Evropsko prvenstvo 2015. godine u Nemačkoj i Francuskoj počelo je vrlo loše. U grupi u Berlinu poraženi su u svoja prva dva od tri meča (bolji su bili Srbi i Italijani), ali je poraz od Italije vrlo brzo pao u drugi plan, zahvaljujući jednom potezu Nikole Mirotića.

Mirotić cepa zastavu Srbije
Mirotić cepa zastavu Srbijefoto: Youtube/printscreen

Očigledno nervozan zbog poraza svog tima, Nikola Mirotić je spuštene glave išao ka tunelu, kada mu je na ulasku u tunel jedan navijač spustio ispred glave srpsku zastavu. Naturalizovani španski reprezentativac rođen u Podgorici tada je zgrabio donji deo zastave i snažno je vukao dok je nije pocepao. U ruci mu je tada ostao beli deo sa zastave, a Nikola je nastavio bez osvrtanja da ide ka svlačionici. I dok na snimku deluje da Nikola Mirotić nije pogledao šta mu pada na glavu, mnogi nisu imali razumevanja za ovakav potez.

Ubrzo se oglasio i Nikola Mirotić, koji je preko društvenih mreža obrazložio svoj postupak

- Duboko žalim zbog moje reakcije na kraju meča, Nisam shvatio da je u pitanju zastava, a pogotovo da je srpska. Gledao sam u pod i nešto mi je palo na glavu. Nikada ne bih uvredio nijedan simbol neke zemlje!“ - napisao je Nikola na srpskom, španskom i engleskom jeziku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.