MUTA NIKOLIĆ ZA ESPRESO! TO SE TAKO NE RADI: "Zove ga, pa ponižava, BRUKA"! (FOTO) (VIDEO)
Nikolić, Teodosić i Pešić, Foto: Beta/Branislav Božić, Starsport©

ovde ništa nije normalno!

MUTA NIKOLIĆ ZA ESPRESO! TO SE TAKO NE RADI: "Zove ga, pa ponižava, BRUKA"! (FOTO) (VIDEO)

Iskusni strateg dao svoj komentar na vest koja je uzdrmala Srbiju

Objavljeno:

Iako već nekoliko godina nije član stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije, proslavljeni košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić ima još štošta da kaže onima koji su sada na čelu "orlova".

Bio je učesnik najvećih uspeha naše selekcije, ali neko vreme je posvećen isključivo klupskoj košarci.

Trenutno je bez angažmana od rastanka sa ekipom Vojvodine, ali njegovo iskustvo je dragoceno kako u klupskoj tako i u reprezentativnoj košarci.

Konataktirali smo ga povodom aktuelnih dešavanja u taboru "orlova", ali sama sa nametnula legendarna 1998. godina i osvajanje zlata u Atini.

Baš na današnji dan je reprezentacija Jugoslavije pobedom nad Rusijom u finalu SP u Grčkoj pokorila svet, a Muta Nikolić izgovorio onu čuvenu: "Sve je ovo normalno!"

Rečenica je postala kultna i ponavlja se iz takmičenja u takmičenje kada su ostvarivani istorijski uspesi.

- Bio je to veliki uspeh, svi su očekivali medalju, bili smo košarkaška velesila i ostvarili smo veliki uspeh, i sada imamo tim za velike domete, ne brinem se ja - počinje optimistično Miroslav Nikolić za Espreso.rs.

Međutim, čini se da je Srbija na nešto manje od mesec dana od početka Evrobasketa upala u "turbulentan period" iz kog nas jedno može izvući medalja.

Neka nova Srbija će juriti vizu za Mundobasket i pokušati da bude konkretna na evrpskoj smotri, ali među igračima neće biti Miloša Teodosića.

Kao i za većinu košarkaške javnosti ova odluka selektora Pešića je u najmanju ruku iznenađujuća, a Miroslav Nikolić smatra da ovakav scenario nije smeo da se dogodi.

Bogdanović i Nikolić
Bogdanović i Nikolićfoto: Dado Đilas

- Selektor je tu da odlučuje, on najbolje zna zašto je doneo tu odluku. Ja moram da kažem da se Teodosić uvek prvi javljao na okupljanja, tu nema govora. Veliko ime i veliki igač i njegov uticaj u svlačionici je bio značajan, bio je lider na terenu i u svlačionici - rekao je Nikolić i nastavio u istom tonu:

- Ono što ja mislim da nije trebalo ni da ga zove ako nije bio spreman, naravno ukoliko je to razlog. A ne prvo ga zoveš, pa ga potcenjuješ, ovako ispade velika bruka. Ako je hteo da podmladi tim, svežu krv, trebalo je ranije da mu kaže, a ne ovakav način, da ga pozove, pa otpiše...

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Starsport©

Smatra da je pritisak na Pešiću veliki, ali da to nije nimalo čudno kada si na klupi renomirane reprezentacije kao što je Srbija.

- Kada Srbija igra medalje su uvek cilj i prioreritet, ja to znam jer sam u reprezentaciji bio toliko godina. Mi imamo dobre igrače i reprezentaciju za najveće domete, ne sumnjam da će stvari doći na svoje mesto. Kaskamo, ona dva poraza u kvalifikacijama su bila bolna, ali smatram da ćemo se izdići iz čitave situacije.

Srbija ima zahtevan zadatak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo...

- Možemo da igramo i protiv Grčke i Turske, Svetsko prvenstvo nije nedostižno, pa imamo najboljeg igrača na svetu. Mislim da nema razloga za brigu - zaključio je Nikolić za Espreso.rs.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.