"MILOŠ TEODOSIĆ IMA SELEKTIVNO PAMĆENJE!" Zoran Moka Slavnić otvorio oči Srbiji!
Zoran Moka Slavnić i Miloš Teodosić, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku!

"MILOŠ TEODOSIĆ IMA SELEKTIVNO PAMĆENJE!" Zoran Moka Slavnić otvorio oči Srbiji!

Legendarni stručnjak dao svoj komentar na izostanak Miloša Teodosića sa spiska reprezentacije

Objavljeno:

Odluka Svetislava Pešića da se zahvali Milošu Teodosiću, dugogodišnjem kapitenu reprezenacije i lidera, podelila je javnost.

U narednim danima ćemo saznati razloge, a do tada možemo samo da nagađamo.

U seniorskoj selekciji Teodosić je počeo 2007. godine na Evrobasketu u Granadi, tda je selektor bio Zoran Moka Slavnić.

Bez dlake na jeziku, Moka je dao viđenje iz svog ugla u intervjuu za "Mozzartsport".

Zoran Moka Slavnić
Zoran Moka Slavnićfoto: Starsport©

- Uzeo sam ga tada u reprezentaciju, a bio je rezerva u Železniku. Međutim video sam to nešto u njemu ... kreaciju, bogom danu. Takve stvari se ne treniraju, to ili imaš od boga ili nemaš, a on ima. Kod mene je bio klinac, sa još nekoliko momaka koji su kasnije ostvarili velike karijere, svi posle mene su imali gotovog igrača. Mogu da pričaju šta hoće, ali ne mogu da kažu da sam se zaje*ao, eto koga je Srbija dobila, imala je plejmejkera 15 godina zbog moje procene. On (Miloš Teodosić) nikada nije imao lepu reč za mene, iako smo obojica plejmejkeri na parketu pa je očekivano bilo da imamo konekciju. On se nije dogodila. Izgleda da Teodosić ima selektivno pamćenje - rekakao je Slavnić za pomenuti sajt.

Bez ustezanja je otkrio da je šokiran odlukom.

- Pre svega hoću da kažem da ja poznajem dobro Pešića, on je moja generacija. Da bih dao analizu, moram konkretno da znam šta je razlog njegove odluke. Neko iz Saveza to mora da saopšti, ili sam Pešić. Uostalom, neka ga novinari pozovu. Iskreno sam šokiran i iznenađen.

Svi čekamo da obrazloženje selektora...

Teodosić i Pešić
Teodosić i Pešićfoto: Starsport / Peđa Milosavljević

- Ponavljam, najbolje bi bilo da Pešić kaže šta se dešava, ovako samo možemo svi da nagađamo. U ovakvim okolnostima, kada ne znam, za mene postoje samo dva scenarija“, zastao je na trenutak..."Ili je Teodosić fizički nespreman, a svi znamo kako na terenu Miloš izgleda kada je umoran, ili kvari atmosferu u svlačionici. Treća opcija ne postoji, jer ne zoveš Teodosića na pripreme, a da ne znaš ko je on i šta može da ti donese. Čim si ga zvao znači znaš šta možeš da očekuješ od njega. E, sada ako se on pojavio nespreman, to je druga priča. On je uvek neko ko može da podeli 10 asistencija, ali kada nije spreman, odbrana ga stisne, on to ne može da iznese i odmah uz te asistencije ima pet ili šest izgubljenih lopti. Poštujem ja što se on odazvao reprezentaciji u 36. godini, ali ako zbog fizike ne može, onda je sam kriv.

Ponovo Moka loptu prebacuje u dvorište Saveza.

- Neka se lepo kaže koji su razlozi, ne verujem da Pešić hoće da ulazi u rat sa novinarima, jer tu ne može da pobedi. Ja bih vama novinarima sada kontrirao da sam na Pešićevom mestu, rekao bih vam prvo da zovete onog kojim vam je odao reprezentaciju - rekao je Slavnić za Mozzartsport".

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.