PAPAPETRU PONOVO KUPIO NAVIJAČE PARTIZANA: Ne razmišljam na taj način!
Janis Papapetru, Foto: Profimedia

motivisan pred reprezentativne izazove

PAPAPETRU PONOVO KUPIO NAVIJAČE PARTIZANA: Ne razmišljam na taj način!

Iskusni Grk govorio o očekivanjima u kvalifikacijama za SP i Partizanu

Objavljeno: 12:19h

Među najzanimljivijim transferima ovoga leta u evropskoj košarci je bez dileme prelazak Joanisa Papapetrua iz Panatinaikosa u Partizan.

Grčki košarkaš će naredne sezone prvi put u karijeri igrati van domovine, ali pre toga ima velike imabicije sa nacionalnim timom. Prvo će igrati meč sa Srbijom u Beogradu u okviru kvalifikacija za Mundobasket naredne sezone, a onda u crno-belom dresu sledi ambiciozan projekat.

Papapetru je o svemu ovome pričao na "medija deju" u Atini gde se nacionalni tim Grčke sa novim selektorom Dimitrisom Itudisom, ali i Janisom Adetokunbom sprema za sve pomenute izazove.

S obzirom da su Grci okupili paklen sastav sa svim najboljim igračima, očekivano je da tamošnja javnost razmišlja samo o medalji na predstojećem šampionatu Evrope.

Janis Papapetru
foto: Profimeida

- Svako ko samo gleda na krajnji cilj i razmišlja samo o medalji, a ne o pređenom putu i pripremama, obično ne ostvari taj cilj. Kada je u pitanju ova ekipa, moramo da budemo spremni da radimo, da funkionišemo kao tima i samo tako ćemo doći do rezultata - rekao je Papapetru za SDNA.

Grčka već godinama čeka na medalju, a čini se da odavno nisu bili jačin i popunjeniji na svakoj poziciji.

- Imamo stvarno dobar sastav. Svi dobro za sada funkcionišemo. Došli smo fokusirani i to je u ovom momentu najbitnije.

Ipak, sve oči su uprte u Janisa Adetokunba koji uz sebe ima i braću koji su takođe deo reprezentacije.

- Njegovo prisustvo je veoma bitno. On je možda najbolji atleta na planeti, on daje ovoj ekipi potpuno drugačiju dinamiku.

I medije iz Grčke je zanimalo zbog čega se Papapetru odlučio za dolazak u Srbiju gde će sarađivati sa Željkom Obradovićem.

KK Partizan, Evroliga
foto: Emilija Jovanović, Starsport, EPA-EFE/MARISCAL, EPA-EFE/JUANJO MARTIN, EPA-EFE/Leonhard Simon

- Novo poglavlje u karijeri. Sledeće sezona će biti drugačija, želim sebe da testiram, da vidim kako ću izgledati. Biće odličan izazov.

Već nekoliko sezona Papapetru je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi. Očekuje se da ima ozbiljnu ulogu i kod Itudisa i kod Obradovića.

- Ne razmišljam na taj način. Kada god kročim na teren, želim da pronađem način da pomognem ekipi. Samo o tome razmišljam, a ne o nekoj velikoj ulozi- zaključio je novi igrač crno-belih.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.