SRBIJA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! Orlići posle NESTVARNOG preokreta obezbedili plasman na SP!
Srbija - Izrael, Foto: KSS

BRAVO, MOMCI!

SRBIJA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! Orlići posle NESTVARNOG preokreta obezbedili plasman na SP!

Protivnik u polufinalu biće bolji iz duela Španije i Italije

Objavljeno: 17:41h

Reprezentacija Srbije U18 se posle velikog preokreta plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Izmiru.

Tim koji vodi trener Vladimir Đokić je na senzacionalan način u četvrtfinalu savladao Izrael rezultatom 68:62 (15:20, 7:19, 22:11, 24:12) i igraće za medalju na takmičenju u Turskoj.

Protivnik u polufinalu biće bolji iz duela Španije i Italije.

Istovremeno, ovaj trijumf znači i plasman Srbije na Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina, koje će se igrati sledećeg leta.

Kako je utakmica krenula, nije delovalo dobro za naš tim. Izrael je bio mnogo konkretniji. Posebno se to odnosi na drugi period u kome je sveo naš tim na samo sedam poena i veliki odmor dočekao sa kapitalom od 17 poena (39:22).

Iako su mnogi pomislili da je utakmica bila gotova, nije bila. Čak ni kada je u 27. minutu Izreal je vodio 13 poena (46:33). U dvocifrenom minusu naši momci su bili i minut i po pre kraja trećeg perioda (50:40). Međutim, ništa to nije pokolebalo naše momke. Do kraja ovog dela igre sveli su prednost rivala na šest poena (50:44). I lagano krenuli ka pobedi.

Milijašević
Milijaševićfoto: KSS

Pokrenuo ih je kapiten Milijašević, poenima, ukradenom loptom, pa asistencijom ka Ristiću koji je pogodio za samo minus jedan – 53:52. Uskoro je Milenković izjednačio 54:54, da bi dva bacanja Ćurčića donela Srbiji i prednost – 54:56.

Sve se na terenu okrenulo. Naši momci su sada bili ti koji se pitaju, a Izrael ne više tako siguran. Pet brzih poena Milijaševića povisli su prednost našeg tima na šest poena – 57:63, četiri minuta pre kraja. Bili su to trenuci u kojima su Orlići i definitivno prelomili rezultat. Do kraja su uspeli da ostanu koncentrisani, da privedu meč kraju, na kraju i proslave veliku pobedu.

Predvodio ih je Ilija Milijašević sa 16 poena i 8 asistencija. Marko Šarenac je dodao 14 poena uz 11 skokova, dvocifren učinak imao je još Đorđe Ćurčić – 13 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.