DOŠLO VREME ZA REPREZENTATIVNE OBAVEZE! Avgust je bitan koliko i septembar!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

MORA OZBILJNO!

DOŠLO VREME ZA REPREZENTATIVNE OBAVEZE! Avgust je bitan koliko i septembar!

"Orlovi" će izuzetno bitnu proveru imati 17. avgusta, kada će u ljubljanskoj dvorani "Stožice" igrati protiv domaće Slovenije

Objavljeno: 12:32h

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u prilično nezgodnoj situaciji. Dva poraza od selekcije Belgije stvorila su ogromne probleme našem timu pred početak druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali daleko od toga da je išta gotovo. Tim koji sa klupe predvodi Svetislav Pešić okuplja se danas, sa ciljem da period do početka Evropskog prvenstva odradi posao maksimalno angažovano. Od četvrtog avgusta tim će krenuti u "ful" režim treninga, gde će početi pripreme za ono što predstoji, a podjednako je važno kao i prvenstvo koje će naš tim početi u Češkoj, a (verovatno) nastaviti u Berlinu.

Šta očekuje naše momke u ovom mesecu, koji može da bude jedan od odlučujućih za plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine?

1 / 3 Foto: Espreso/Emilija Jovanović

Srbija 13. avgusta igra sa Crnom Gorom u Beogradu, a onda sledi još jedna prijateljska utakmica, sa Slovenijom u Ljubljani 17. avgusta. Očekuje se da NBA zvezda Luka Dončić na tom meču predvodi svoju ekipu, a ono što će reprizu finala Evropskog prvenstva 2017. godine učiniti drugačijom u odnosu na prvobitni susret jeste činjenica da će u dresu "orlova" istrčati dvostruki MVP NBA lige, Nikola Jokić.

Potom sledi Superkup u Hamburgu dva dana kasnije (protiv Italije), a onda i duel sa pobednikom meča Nemačka – Češka. Posle toga reprezentaciju Srbije očekuju dva izuzetno važna meča, tik pred put na Evrobasket.

Prvo će, 25. avgusta, naš tim (najverovatnije) u Beogradu dočekati selekciju Grčke, a tri dana kasnije u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem gostuju Turcima. Srbija ima imperativ pobede, sve šanse za kiks su izbrisane porazom od Belgije u Čairu, ali nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put, da se naš tim nalazi u nezgodnoj situaciji. Vreme je da "orlovi" pokažu da su napravljeni od najčvršćeg materijala, a krila će u Beogradu, a potom i Istanbulu, morati biti široko ispružena. Ništa osim toga neće dovoljno za let ka Indoneziji, Japanu i Filipinima, gde će se naredne godine održati Mundobasket.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.