Čelnik NBA lige ishvalio Srbe i srpsku košarku kao što nijedan Amer nije do sad! (FOTO)
Foto: Reuters

Hvala na lepim rečima!

Čelnik NBA lige ishvalio Srbe i srpsku košarku kao što nijedan Amer nije do sad! (FOTO)

"Vidimo da ova tržišta proizvode najbolje mlade igrače", rekao je komisionar NBA šampionata
Objavljeno: 21:51h
foto: Reuters
foto: Reuters

- To je fantastično tržište i naši igrači uživaju putujući tamo - dodao je Silver o Australiji iz koje dolaze prvi pikovi sa drafta poput Bena Simonsa i Endrjua Boguta i naglasio da je samo pitanje vremena kada će se to desiti.

- Očigledno jeste malo daleko od Sjedinjenih Država, ali putovali smo i u Kinu u predsezoni i zato mislim da se samo radi o sklapanju odgovarajućeg poslovnog aranžmana!

ONI MU PRAVE NAJVIŠE PROBLEMA! Jokić se sa dva momka TUČE SVAKI DAN od kada je otišao u SAD! (VIDEO)

Pored predsezonskih mečeva u Australiji, Silver je naglasio da je u Londonu već obavio nekoliko razgovora povodom održavanja utakmice u regularnoj sezoni na Srednjem istoku.

foto: Reuters

- Iskoristili smo nekoliko dana ovde u Londonu da porazgovaramo sa nekoliko autoriteta sa Srednjeg istoka, bilo da se radi o sportskim radnicima, emiterima ili zainteresovanim stranama - naglasio je komisionar.

Silver je zatim, pored Australije, pohvalio i Srbiju koja, uprkos maloj populaciji, ima sposobnost da stvori igrače visokog kvaliteta.

- Vidimo da ova tržišta proizvode najbolje mlade igrače. Relativno mala tržišta poput Australije i Srbije imaju sjajne sisteme u poređenju sa ostalima koji, da budem iskren, nemaju NBA igrače trenutno - dodao je Silver.

HEČER JE U MODI! Košarkaš Partizana dobio veliko priznanje od FIBA! (VIDEO)

- Oni rade fantastičan posao stvarajući vrhunske igrače i mi želimo i pokušavamo da se ugledamo na njih - podvukao je komisionar NBA lige, Adam Silver.

(Espreso.co.rs/NBA Serbia)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.