TRENER ZVEZDE PODIGAO NAVIJAČE NA NOGE! Pred nama su velike stvari!
Vladimir Jovanović, Foto: Starsport©

euforičan!

TRENER ZVEZDE PODIGAO NAVIJAČE NA NOGE! Pred nama su velike stvari!

Mladi srpski stručnjak oduševljen posle uspeha sa mladim reprezentativcima

Objavljeno: 21:57h

Košarkaši Srbije do 20 godina ostvarili su veliki uspeh osvojivši Evropsko prvenstvo "B" divizije u Tbilisiju, time vrativši našu zemlju među najjače selekcije Starog kontinenta narednog leta.

Neki od njih vrlo verovatno će zadužiti reprezentativni dres i u tom pohodu, a na klupi ovog leta sa njima bio je novi trener Crvene zvezde, talentovani Vlada Jovanović.

On je istakao da je jako zadovoljan što je cilj ostvaren i što će se Srbija već narednog leta ponovo takmičiti sa najboljima u Evropi.

Mladi košarkaši Srbije
Mladi košarkaši Srbijefoto: kss.rs

- Najvažnije je da smo uradili ono zbog čega smo se i skupili. Vratili smo U20 reprezentaciju tamo gde ona i pripada po kvalitetu. Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim pre svega igračima i stručnom štabu na zalaganju i trudu, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji nam je ozbezbedio sjajne uslove. Moram i da napomenem da je ovo generacija koja je napravila sjajan posao, koja je bila četvrta na svetu prošle godine i nije zaslužila da igra "B" diviziju. Ali su za neke svoje vršnjake koji dolaze uradili sjajan posao.

Interesantno je da je Srbija u pripremnom periodu uspevala da pobedi i timove koji su osvajali medalje u "A" diviziji.

- Ljudi ne shvataju koliko je bilo nezgodno za igru, koliko tamo im reprezentacija koje po kvalitetu zaslužuju da budu "A" divizija. Mislim da smo i mi jedna od tih selekcija. U pripremnom periodu smo pobeđivali selekcije koje su se takmičile u "A" diviziji, neke koje su osvojile i medalju.

Najnezgodnije je bilo protiv Letonaca u četvrtfinalu, a Jovanović podvlači da baltičke selekcije naročito rade na razvoju mladih talenata.

Vlada Jovanović
Vlada Jovanovićfoto: Starsport©

- Ljudima je teško da shvate jer se podrazumeva da smo mi košarkaška sila, a eto igramo "B" diviziju. A videli ste, i to nije fraza, danas svi igraju košarku. Posebno baltičke zemlje rade sjajno sa mlađim kategorijama, i njihove seniorske reprezentacije prave sjajne rezultate. Ovo uopšte nije bilo naivno takmičenje. Posebno jer smo se mi već u četvrtfinalu ukrstili sa jednom od najboljih reprezentacija tamo, Letonijom, koja je napravila jedan kiks i došlo je do toga da umesto očekivanog finala sa njima, mi smo morali da igramo već u četvrtfinalu. Bio je zahtevno, ali momci su to izneli sve na pravi način i ja im stvarno čestitam na tome.

Jovanović kaže da od ovih momaka tek treba da očekujemo velike stvari.

- Pred ovim momcima su dobre karijere, želim im uspeha u budućnosti, pre svega u sezoni koja je pred nama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.