PAPAPETRU OTKRIO: Obradović ga nazvao telefonom, a onda je kontaktirao MILUTINOVA...
Joanis Papapetru, Foto: Profimedia

poziv koji se ne odbija

PAPAPETRU OTKRIO: Obradović ga nazvao telefonom, a onda je kontaktirao MILUTINOVA...

Naravno čeka nas veliki rad, sve će biti proces, ali tako se stvaraju velike ekipe koje mogu da igraju protiv bilo koga - istakao je Papapetru

Objavljeno: 10:10h

Novi košarkaš Partizana, Joanis Papapetru, kaže da je Željko Obradović odigrao važnu ulogu u njegovom dolasku među crno-bele.

Relativno brzo je Grk odlučio da iz Panatinaikosa dođe u Beograd.

- Kada sam rekao agentu da sam zainteresovan, tada me je trener Obradović pozvao. Nismo dugo razgovarali, ali vrlo brzo smo shvatili da slično razmišljamo i slično očekujemo. Jednostavno svi u Evropi znaju ko je i šta je trener Željko Obradović. Iskren da budem, njegov poziv je za mene motivacija jer želim da razmišljam kao on, da budem posvećen kao on. Osetio sam to preko telefonskog razgovora, a verujem da će biti odlično i kada budemo krenuli da radimo na parketu. Jednostavno, trener Obradović je neko ko osvaja titule, a isto to želim i ja i biće mi cast da budem povezan sa njim - rekao je Papapetru u razgovoru za "Mozzarsport".

Joanis Papapetru
foto: Profimedia

- Željko Obradović je iskren. Tokom razgovora, gleda te direktno u oči. I kaže sve, loše i dobre stvari, možda i ono što ne želiš, ali ti je potrebno da čuješ. U ovoj fazi karijere, ne tražim ništa više. Želim izazov i da se borim za nešto veliko. Tokom cele karijere nisam imao problem da donosim odluke koje su drugačije - rekao je Papapetru i dodao:

- To je nešto ogromno za mene! Nerealno! Takav razvoj čovek ne može ni da pretpostavi. Išao sam kao klinac u arenu, gledao Željka kako vodi Panatinaikos i kako pobeđuje. Gledati ga, a sada igrati za njega... Još saznanje da mogu da pomognem njemu i timu. Za mene je nešto posebno što ću raditi sa njim.

Željko Obradović
foto: Starsport©

Pored Papapetrua, Partizan je za sada angažovao i Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija.

- Ono što mi je odmah jasno je da smo popunjeni na svim pozicijama. Imamo raznovrsne igrače koji su pokazali kvalitet tokom godina. Partizan možda nema najveći budžet ili najskuplju ekipu u Evropi, ali sam uveren da možemo da budemo najborbeniji i sa navijačima koji su naširoko poznati. Naravno čeka nas veliki rad, sve će biti proces, ali tako se stvaraju velike ekipe koje mogu da igraju protiv bilo koga - istakao je Papapetru.

Papapetru je do 2018. bio član Olimpijakosa, ali je te godine odlučio da pređe u Panatinaikos, što je proizvelo veliki “zemljotres” na košarkaškom tržištu u Grčkoj.

- To su posebni trenuci u životu. Srećan sam što sam ih imao mnogo u karijeri. Mi imamo privilegiju da živimo u tom svetu i uvek težimo nečemu velikom. Nečemu gde imaš priliku da iznova upoznaješ sebe. To je privilegija. Deo toga je bio i prelazak iz Olimpijakosa u Panatinaikos. Bilo je teško i... Tražim pravu reč, ali „nelagodno“ je možda najbolja. Međutim, tokom vremena sam se navikao, shvatio sam kako funkcionišu ta rivalstva. Takvo imate i vi u Beogradu. To je sjajno. Čini me srećnim. A ja u životu uvek gledam da budem srećan. I da pomognem da ljudi oko mene budu srećni.

Janis Papapetru
foto: EPA/Valda Kalnina

Papapetru je otkrio i da je veliki prijatelj sa Nikolom Milutinovim koji je bio upućen u transfer u Partizan.

- Tokom svih ovih godina održavam sjajan odnos sa Nikolom. Kad je čuo da sam potpisao za Partizan, odmah je poslao poruku. Objasnio mi je šta treba o Partizanovim navijačima, iako sam sve već znao...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.