AMERI JAVLJAJU - MICIĆA HOĆE KANDIDAT ZA NBA TITULU: Vasa je idealna zamena za Krisa Pola u Finiksu?!
Njega hoću: Kris Pol (desno) i Vasilije Micić, Foto: Profimedia, Starsport©

sprema li se bomba?

AMERI JAVLJAJU - MICIĆA HOĆE KANDIDAT ZA NBA TITULU: Vasa je idealna zamena za Krisa Pola u Finiksu?!

Pošto Srbin trenutno prima tri miliona godišnje u Evropi, jasno je da bi ovakvu ponudu prihvatio oberučke i da bi samo trebalo napraviti "paket" koji bi zadovoljio Oklahomu

Objavljeno: 20:52h

Vasilije Micić je na kraju još jedne uspešne klupske sezone u Efesu jasdno poručio da želi da se konačno oproba u NBA ligi.

Poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski je u utorak obelodanio informaciju da je nekoliko timova vrlo zainteresovano za usluge reprezentativca Srbije.

Poznato je da prava na Vasu ima Oklahoma Siti Tander, ali "Vodž" je napomenu oda se Micić sa 28 godina ne uklapa u njihovu trenutnu politiku razvijanja mladog tima.

1 / 5 Foto: Starsport©

Sada je to potvrdio njegov kolega, Dejmon Olred, najbolje upućen u dešavanja u Finiks Sansima. I on ističe da Micić ne bi imao prostora u Oklahomi pored mladih bekova Šeja Gildžus-Alegzendera i Džoša Gidija, ali i sugeriše da je jedan od timova koji ozbiljno razmatraju angažovanje srpskog plejmejkera upravo Finiks!

Sansi su 2020. bili vicešampioni NBA lige, ispustili su 2:0 u velikom finalu protiv Milovokija, a prošle sezone su imali najbolji učinak u regularnom delu (i rekord franšize), ali ih je Dalas iznenadio u polufinalu Zapada (3:4).

Olred ističe kako tim iz Arizone jeste i dalje u igri za dovođenje Kevina Durenta, mada je takav trejd sve manje verovatan, kao i da su već premašili seleri kep, ali da bi ipak mogli da izdvoje 20 miliona dolara za trogodišnji ugovor Vasiliju Miciću.

Pošto Srbin trenutno prima tri miliona godišnje u Evropi, jasno je da bi ovakvu ponudu prihvatio oberučke i da bi samo trebalo napraviti "paket" koji bi zadovoljio Oklahomu.

Vasilije Micić
foto: Starsport©

Amerikanac potom ističe Micićeva zapažena dostignuća u Evropi, pre svega dve titule prvaka kontinenta sa Efesom i dva MVP priznanja na fajnal-foru, ali i tri srebra sa selekcijama Srbije na FIBA takmičenjima. Pominje i bivše klubove, uključujući Crvenu zvezdu, a kao zanimljivost je izdvojio da mu je agent Miško Ražnatović a sestra Nina, skijašica, udata za nekadašnjeg saigrača Luku Mitrovića.

Olred se zatim osvrće na igračke kvalitete i nedostatke Micića. Lopta je kod njega sigurna, brzo donosi odluke, i to pametne i efikasan je - sve ono što se uklapa u sistem Montija Vilijamsa, naročito napadački "0.5" (po prijemu lopte igrač ima pola sekunde da ili šutira, ili doda ili krene u dribling).

Naglašava novinar Vasin odličan šut za tri poena, ali i veliki broj asistencija po meču, pogotovo uzevši u obzir da je u Evropi stroži kriterijum za njihovo računanje i da utakmica traje 40 a ne 48 minuta.

Mana je atleticizam koji je nizak za standarde NBA lige, ali Olred smatra da bi Micić bio bolji u defanzivi od Fakunda KampAca iz Denvera, zbog visine i snage.

Kad se sve sabere, Olred vidi Vasu Micića kao idealnu zamenu za 37-godišnjeg Krisa Pola koji i dalje igra na i te kako zavidnom nivou, ali se njegova igra previše bazira na pik-en-rolu, a povreda njega i/ili Devina Bukera bi dala prostora Srbinu da bude starter u Finiksu.

Kris Pol, Finiks Sans
foto: Profimedia

U najmanju ruku, dao bi stabilnost klupi Sansa koji će, to je izvesno, ponovo biti kandidat za NBA titulu - svoju prvu!

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.