OSTAVIO PROTIVNIKA BEZ TEKSTA! Gledao je brojna spektakularna izdanja, ali ovo Jokićevo... (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

bila je to neverovatna partija!

OSTAVIO PROTIVNIKA BEZ TEKSTA! Gledao je brojna spektakularna izdanja, ali ovo Jokićevo... (VIDEO)

Utakmica je odigrana sedmog marta, a srpski košarkaš je postigao 46 poena

Objavljeno: 08:53h

Leri Nens Džunior, košarkaš Nju Orleans Pelikansa, govorio je o najboljoj utakmici nekog košarkaša na kojoj je lično, igrajući, bio prisutan.

Nens ima 29 godina, kroz karijeru odigrao je 396 utakmica i prisustvovao je brojnim spektakularnim izdanjima, kako saigrača, tako i protivničkih košarkaša.

Ipak, nijedna utakmica nije ostavila toliko jak utisak na njega kao ona iz marta ove godine kada su Pelikansi gostovali Nagetsima. Priča ide ovako.

- Bio sam prisutan na terenu kada je Džejms Harden postigao 55 poena, takođe i Džamal Marej kada je ubacio 50, promašivši samo četiri šuta. Ipak, najimpresivnije izdanje koje sam ikada video na terenu bilo je ove godine. Igrali smo u Denveru i na poluvremenu smo vodili 20. Nikola Jokić je igrao onako… Onda je došlo drugo poluvreme i mislim da je samo u tom periodu imao 33 poena i 12 skokova. To je bilo najimpresivnije izdanje nekog košarkaša koje sam video. Tačka - izjavio je Leri Nens Džunior i dodao:

- Najneverovatnija utakmica (nekog košarkaš) koju sam u životu video. Bio sam na terenu kada je Lebron postigao 50 poena, uz tripl-dabl, protiv Voriorsa, ali ova Jokićeva… Niski post, horog, ‘fejd-avejevi‘, pogodio je dve trojke iz tranzicije, slobodna bacanja… Bila je to najkompletnija košarkaška utakmica… 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija - ispričao je Nens junior u podkastu "Road Trippin".

Ova utakmica NBA lige je odigrana sedmog marta, a Jokić je pored 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, imao i tri ukradene lopte, četiri blokade, iz igre je šutirao 16/22 (!!), a sa linije za slobodna bacanja 11/12.

U četvrtoj četvrtini i produžetku postigao je čak 30 poena, i to mu je bio 17. tripl-dabl u sezoni.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.