PEŠIĆ OTKLONIO SVE DILEME: Selektor Srbije rekao zašto sada u sastavu nema Nikole Jokića!
Svetislav Pešić, Foto: Stefan Stojanović

sve kako jeste

PEŠIĆ OTKLONIO SVE DILEME: Selektor Srbije rekao zašto sada u sastavu nema Nikole Jokića!

Pričalo se i o Bogdanoviću

Objavljeno:

Selektor reprezentacija Srbije Svetislav Pešić dotakao se, između ostalog, teme zbog čega Nikole Jokića nema u prozorima za kvalifikacije Mundobasketa, iako je potvrđeno njegovo učešće na Eurobasketu.

Pešić je otkrio da je procena bila takva da Jokić bude na pripreme za Eurobasket, te da je to odmah isključivalo kvalifikacije za prvenstvo sveta.

– Objasnili smo, postoji 28 dana po ugovoru NBA lige i FIBA tokom kojih igrači mogu da budu uz nacionalni tim. Ranije je to bilo 35, sada je 28. Ako bi Jokić igrao u ovim prozorima onda on ne bi mogao da počne četvrtog avgusta pripreme za Evropsko prvenstvo. Mi smo procenili da on ne igra ovaj prozor kako bi se pripremio za Evrobasket. On je inače već počeo sa priprema, indvidiualno. Odmah da kažem da je on jedan od retkih koji je meni poslao poruku da poželi sreću protiv Letonije.

Svetislav Pešić, Nikola Jokić
foto: EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Bogdan Bogdanović je povređen i još nije izvesno da li će moći da pomogne “orlovima” na Evrobasketu.

– Bogdanović je povređen, ne znamo ni da li će igrati prvenstvo. Doktori su u kontaktu sa njim. Pokuševski nije dobio dozvolu Oklahome da igra kvalifikacije, a za nas bi bilo izuzetno važno da igra, a i za njega bi bilo važno da se uvede u sistem reprezentacije. On je kandidat za Evrobasket. Bjelica i Marjanović su tu. Nemanja Bjelica je slobodan igrač i za njega ne važe pomenuta pravila. Situacija sa Dončićem i Slovenijom je karakteristična jer je on došao i rekao ja igram, Dalas je platio osiguranje od prvog dana priprema. To su stvari na koje jednostavno ne možemo da utičemo – zaključio je Svetislav Pešić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.