NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! Mladi košarkaš (21) nastradao u pucnjavi! (FOTO)
Lopta Ilustracija, Foto: EPA/Cyril Zingaro

tuga!

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! Mladi košarkaš (21) nastradao u pucnjavi! (FOTO)

Mladi košarkaš je bio jedan od devet osoba koje su upucane na skupu u ponedeljak u ranim jutarnjim satima u Harlemu

Objavljeno: 13:41h

Užasne vesti stižu iz SAD! Košarkaška zvezda Hjuston koledža Darijus Li preminuo je od prostrelne rane tokom noći nakon pucnjave koja se dogodio u njegovom rodnom gradu Njujorku.

Li je bio jedan od devet osoba koje su upucane na skupu u ponedeljak u ranim jutarnjim satima u Harlemu. Pucnjava je izbila tokom snimanja rep spota na roštilju, prenosi CBS Nevs. Li je bio jedina osoba koja je ubijena.

- Slomljeni smo. Darijus je bio izvanredan mladić koji je voleo Gospoda, svoju mamu, svoju porodicu, svoje saigrače, svoje prijatelje i celu porodicu HBU - rekao je trener Hjustona Baptista Ron Kotrel.

On je istakao koliko je svima ovo teško palo.

- U šoku smo i ne možemo da prihvatimo ove vesti. Srce mi se slama zbog njegove mame, sestre i cele njegove porodice i našeg košarkaškog tima. Jedina stvar u kojoj trenutno nalazimo utehu je da znamo gde je Darius. On je u naručju Isusa... znamo to kao činjenicu. I videćemo ga ponovo jednog dana.

Li je prošle sezone kao senior bio igrač druge najbolje petorke Južne konferencije, nakon što je vbio lider u poenim ii skokovima svog tima. Bio je šesti na nacionalnom nivou po ukradenim loptama po utakmici. Postizao je u proseku 18,2 poena po utakmici i imao je jednu od najboljih partija u sezoni prošle sezone kada je postigao 52 poena u četvorostrukom produžetku protiv Meknis Stejta, što je najviše poena u utakmici u celoj sezoni.

- Koliko god da je bio sjajan košarkaš, bio je još bolja osoba. Trenutno ne mogu ni da razmišljam o košarci. Mogu samo da razmišljam o tome kakav je Darius bio lagan tokom svog kratkog vremena na zemlji. Bio je radostan trener i toliko smo ga voleli - rekao je Kotrel.

Li je proveo poslednje dve sezone u Houston Baptist posle dvogodišnjeg boravka u SUNI Salivanu. Bio je na putu da diplomira u decembru.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.