TEODOSIĆ OSTAO BEZ TITULE! Olimpija Milano šampion Italije po 29. put, Đorđević gledao sa tribina!
Miloš Teodosić, Foto: Profimedia

zaslužena pobeda!

TEODOSIĆ OSTAO BEZ TITULE! Olimpija Milano šampion Italije po 29. put, Đorđević gledao sa tribina!

Ubedljiva pobeda tima iz Milana u 6. meču za novu titulu

Objavljeno: 22:53h

Košarkaši Olimpije Milano postali su šampioni Italije po 29. put u istoriji kluba.

Olimpija je pobedila bolonjski Virtus rezultatom 81:64 u šestoj utakmici i sa 4-2 u seriji osvojili italijanski Palakanestro.

Podsetimo, Olimpija se osvetila Virtusu za prošlogodišnji poraz u finalu, a tada je Saša Đorđević predvodio tim iz Bolonje do "metle" i titule posle 4-0 u finalnoj seriji.

Ironično, Saša Đorđević je utakmicu i posmatrao sa tribina kao bivši igrač Olimpije (igrao za njih u dva navrata i čak završio karijeru kao njihov član) i naravno bivši trener Virtusa.

Etore Mesina
Etore Mesinafoto: Profimedia

Ova utakmica je počela kao i skoro pa svaka u finalnoj seriji – dominacijom Olimpije u prvoj četvrtini, gde su izabranici Etorea Mesine imali 29 ubačenih poena, naspram samo 16 Virtusovih.

Menjao je Serđo Skariolo koliko god je mogao i zahvaljujući dobrim minutima Heketa i Šengelije u drugoj četvrtini, Virtus dolazi do 10 brzih poena i malo po malo prepolovili prednost Olimpije na 39:34.

Miloš Teodosić, KK Virtus
foto: Printscreen/Eurocup

Datome i Šilds su odigrali fantastično i bili zaslužni za odbijen nalet gostiju iz Bolonje, pa je na poluvremenu na semaforu pisalo 43:36 u korist Olimpije, koja treći kvartal počinje serijom 10:0.

Nije uspeo Teodosić da prodrma saigrače, nije uspeo Belineli da pogodi neke bitne šuteve i to se odrazilo na ishod u ovoj četvrtini, ali i meča.

Sa 23 poena je najefikasniji bio Luiđi Datome, 15 je ubacio Šejvon Šilds, a 12 Serhio Rodriges. Na drugoj strani, niko nije bio dvocifren.

Srpski reprezentativacMiloš Teodosić postigao je 5 poena uz 3 asistencije, dok su se sa po 9 poena najviše istakli Amar Alibegović i Mam Žaite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.