VUJOŠEVIĆ SREĆAN: "Ispravljena je VELIKA NEPRAVDA, učešće Partizana izazvaće reakciju Zvezde!"
Duško Vujošević sa Zoranom Savićem, sportskim direktorom KK Partizan, Foto: Emilija Jovanović

nisu zaradili, ali su zaslužili

VUJOŠEVIĆ SREĆAN: "Ispravljena je VELIKA NEPRAVDA, učešće Partizana izazvaće reakciju Zvezde!"

Bio je red i da se tako nešto desi - smatra Duško Vujošević

Objavljeno:

Vest dana u košarkaškoj javnosti apsolutno je odluka Evrolige da dodeli Partizanu specijalnu pozivnicu.

Na taj način će crno-beli ponovo biti deo elitnog takmičenja posle osam godina pauze, a poslednji put na njihovoj klupi bio je Duško Vujošević koji smatra da je ovime ispravljena velika nepravda.

- Crno-beli su prvi put dobili nešto što nisu 'zaradili' na terenu, za razliku od nekih drugih, kod kojih je to bio češći slučaj. Bio je red i da se tako nešto desi. Ova „vajld karta“ je splet određenih okolnosti, svima dobro poznatih, posle isključenja ruskih klubova. Da u ovom trenutku ne mešamo politiku i sport... A opet, zahvaljujući tome, ispravljena je jedna velika nepravda, s obzirom da je Partizan u nekoliko navrata, u relativno bliskoj prošlosti, i te kako zaslužio višegodišnju pozivnicu - rekao je Vujošević za "Sportklub".

Vujošević je u četiri navrata vodio Partizan, a dva puta ga je vodio na fajnal-for Evrolige, 1998. i 2010. godine.

- Ovo je velika stvar za klub, zbog koje smo svi mi, partizanovci, mnogo srećni. Ali, igranje Evrolige je daleko više. Mnogo puta sam istakao da je to najbolja škola za igrače u Evropi, kroz koju oni mnogo napreduju. Ekipa će morati da bude u skladu sa izazovima, težinom i kvalitetom takmičenja. Dva evroligaša iz Beograda, mnogo je dobra stvar generalno za srpsku košarku. Učešće crno-belih izazvaće i reakciju Crvene zvezde, a to je sve za vetar u leđa košarkaškom sportu u celini.

Duško Vujošević
foto: Marko Đoković

Ali, situacije poput onih iz finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana ne bi smele da se ponavljaju u susretima u Evroligi.

- Oni jesu strogi, kao što je jasno da postoje određene teškoće sa navijačima, od kojih je bacanje sitnih predmeta na parket, još i najmanji problem. Setimo se samo kako je Velika Britanija svojevremeno izašla na kraj sa ružnim scenama na fudbalskim stadionima. I kod nas bi država morala da pokuša da sredi situaciju, zbog interesa sporta u celini, slika koje se šalju daleko od granica zemlje. Da se razumemo, sporta nema bez navijača, ali ne sme da se toleriše kriminal. Trebalo bi da se uspostavi red, poštuju pravila, ali… Navijačko ponašanje je refleksija nečeg drugog, sve se dešava po sistemu spojenih sudova. U svakom slučaju, puno sreće i uspeha Partizanu u Evroligi - podvukao je Vujošević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.