DOBRE VESTI ZA PEŠIĆA! Orlovi značajno jači u mečevima protiv Letonije i Belgije!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Emilija Jovanović

pred dva teška susreta!

DOBRE VESTI ZA PEŠIĆA! Orlovi značajno jači u mečevima protiv Letonije i Belgije!

Selektor je najavio da će spisak kandidata objaviti najverovatnije 20. juna

Objavljeno: 10:27h

Dok neizvesnost oko spiska pred junsko-julski kvalifikacijioni "prozor" za Mundobasket i dalje traju, Svetislavu Pešiću stigle su iz inostranstva dobre vesti. Kako Mocart Sport nezvanično saznaje, Orlovi će u utakmicama protiv Letonije i Belgije sigurno biti jači za Ognjena Jaramaza, a možda i za Nemanju Bjelicu.

Bek minhenskog Bajerna javio se selektoru Srbije sa nedvosmislenom željom da pomogne ekipi u dve teške utakmice koje su od izuzetne važnosti za nacionalni tim pošto se u drugu fazu kvalifikacija prenosi učinak iz prve.

Jaramaz je poslednje minute u dresu sa državnim grbom zabeležio još u razigravanju za Evropsko prvenstvo koje će se od septembra igrati u četiri države. Sa Pešićem još nije imao mogućnost da sarađuje zbog evroligaških obaveza u Bajernu. Ipak, nekadašnji košarkaš Partizana spreman je da posle višemesečnih napora u Minhenu sezonu produži još za junsko-julske kvalifikacije što će biti veliki podstrek za Srbiju.

1 / 3 Foto: Starsport©

Orlovi bi takođe u naredne dva meča mogli da dobiju i značajno NBA iskustvo Nemanje Bjelice! Kako se može čuti, prekaljeni as Golden Stejta ima usmeni dogovor sa selektorom Pešićem oko njegovog dolaska u reprezentaciju već krajem meseca. Mnogo toga ipak zavisi od trenutka kada će Voriorsi da završe finale sa Bostonom. Franšiza iz San Franciska vodi 3-2 u seriji, šesta utakmica zakazana je za noć između četvrtka i petka u TD Gardenu gde će Seltiksi igrati za opstanak i majstoricu.

Srbija je gost Letonije 30. juna u Rigi, dok tri dana kasnije u Nišu dočekuje Belgiju. Sa te dve utakmice zatvara se prvi krug predigre za Mundobasket, a u sledećem se ukrštamo sa Turskom, Grčkom i Velikom Britanijom. Naredna faza startuje u nedelji pre početka Evrobasketa.

Svetislav Pešić je najavio da će spisak kandidata objaviti najverovatnije 20. juna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.