DŽIKIĆ SE OSVETIO BARANIMA: Budućnost jača u "MAJSTORICI" od Mornara, Podgoričani 14. put prvaci Crne Gore!
Košarkaši Budućnosti, Foto: Starsport

odbranili titulu

DŽIKIĆ SE OSVETIO BARANIMA: Budućnost jača u "MAJSTORICI" od Mornara, Podgoričani 14. put prvaci Crne Gore!

Mornar je do jedine titule u istoriji stigao 2018. godine pobedom nad Budućnosti koju je i tada predvodio bivši trener Partizana kome je ovo prva titula šampiona Crne Gore

Objavljeno:

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar rezultatom 90:82 u "Morači" u petom meču finalne serije lige Crne Gore i tako po 14. put u istoriji takmičenja osvojili trofej.

Od početka meča na snazi je bio rezultatski egal, koji je Budućnost prekinula krajem prvog poluvremena, pa je nakon 20 minuta rezultat glasio 45:35 za Podgoričane.

Mornar se nije predavao, nastavili su Barani sa dobrom igrom koju su prikazali u ovoj seriji i čak uspeli da dođu do samo jedno poena zaostatka u četvrtoj četvrtini (74:73). Ipak, taj nalet je odbila ekipa Aleksandra Džikića i na kraju osvojila šampionsku titulu.

Zanimljivo je da je Budućnost i 2017. i 2019. godine slavila u "majstorici" protiv Mornara, a da su Barani do jedine titule u istoriji stigli 2018. godine, kada je na klupi Budućnosti sedeo Aleksandar Džikić.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kendrik Peri sa 27 poena, dok je na drugoj strani Sead Šehović ubacio 24 poena.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.