ZVEZDA ODBRANILA TRON, PARTIZAN IMA ZA ČIME DA ŽALI! Drama, incidenti, preokreti - crveno-beli ponovo u Evroligi
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

pred praznim tribinama

ZVEZDA ODBRANILA TRON, PARTIZAN IMA ZA ČIME DA ŽALI! Drama, incidenti, preokreti - crveno-beli ponovo u Evroligi

Izabranici Dejana Radonjića nisu podlegli pritiscima, mirna glava ih je zadržala u Evroligi

Objavljeno: 07:37h

Košarkaši Crvene zvezde su novi - stari šampioni ABA lige! Izabranici Dejana Radonjića su uspeli da slave u 5. utakmici finalne serije nad Partizanom rezultatom 80:77.

Crveno-beli su tako stigli do svoje 6. titule i tako se izjednačili upravo sa večitim rivalom...

Svega je bilo u ovih pet mečeva, haosa, incidenata, preokreta, ali su košarkaši Zvezde uspeli da se izbore sa pritiskom i ponovo ostvare plasman u Evroligu. Sigurno je da su navijači Partizana očekivali mnogo više po dolasku Željka Obradovića, ali moraće crno-beli da sačekaju narednu sezonu za neka bolja vremena.

Navijači, KK Crvena zvezda, Košarka
foto: Starsport

I u ovom meču su viđena dva prekida, a jedan je trajao gotovo sat vremena. Bio je ovo rezultatski ujednačen meč, ali je mirna ruka crveno-belih ipak presudila.

Meč je počeo izuzetno nervozno i tvrdo, igralo se u manjim serijama, a Kevin Panter je sa zvukom sirene na isteku prvih 10 minutga pogodio trojku i najavio dramu 18:20.

Partizan je zaigrao bolje u drugoj deonici, dok se Zvezda mučila u napadu, pa je prednost rasla do plus 7.

Ipak, uspeli su košarkaši Zvezde da se vrate u egal.

Treća četvrtina je počela sa zakašnjenjem od dobrih pola sata. Sudije su zatražile da se deo tribina isprazni zbog incidenta na kraju druge deonice i ostale duže u svlačionici.

Kevin Panter
foto: Espreso/Emilija Jovanović

Po povratku na parket, Zvezda je postigla 7 brzih poena, a Partizan 2 i rezultat je glasio 39:39, kada su navijači nastavili da prave incidente nezadovoljni sudijskim odlukama.

Prvo su sudije otišle u svlačionice, pa onda i igrači i zahtevano je da se čitava dvorana isprazni, za šta je bila potrebna još jedna duža pauza.

Nakon ove pauze smo konačno gledalu sjajnu košarku. Dugo se igralo koša za koš, ali su crveno-beli bili smireniji u završnici.

Ispostavilo se da je jedan od presudnih poena postigao Nejt Volters, koji je na 58 sekundi pre kraja pogodio trojku za 78:75.

Partizan je u penal završnici pokušao da napravi čudo, čak je posle promašenog penala Alekse Avramovića dobio šansu da trojkom obezbedi produžetak, međutim, šut Pantera iz velike udaljenosti nije bio precizan.

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

IV ČETVRTINA CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 80:77

10. minut - Nejt Volters u poslednjoj sekundi pogađa za 3 poena! Potom monstruozna blokada Lesora nad Holinsom. Promašuje Dobrić posle prodora, potom faul nad Avramovićem! Jedno pogađa bek Partizana, a potom kraj meča za Lesora koji je napravio 5. faul!

Davidovac pogađa oba slobodna bacanja! Avramović ponovo na liniji slobodnih bacanja, drugo promašuje, ali je lopta za Partizan!

9. minut - Promašuje Davidovac za 3, ali lopta ipak za Crvenu zvezdu! Konačno trojka Nikole Kalinića kome nije išlo baš najbolje u ovom meču. Novi poeni za Dalasa Mura 75:75

8. minut - Greši Kalinić, Panter pogađa u faul! Pono je egal! 72:73

7. minut - Vraća rezultat u egal Zagorac! Davidovac ponovo siguran sa linije slobodnih bacanja! Pogađa Panter, a onda važna trojka Stefana Markovića! 72:70

5. minut - Kalinić 2/2 sa linije slobodnih bacanja! Veliki promašaj Dalasa Mura! Odbranila se Zvezda 67:65

4. minut - Haos ispod koša Partizana, Lesor se izborio za loptu, a Mur pogodio zlata vrednu trojku! Sjajan potez Voltersa! Dalas Mur posle prodora poentira! 65:65

3. minut - Madar je napravio grešku u koracima u lošem momentu, ali potom krade loptu i ispravlja grešku.

2. minut - Smailagić pogađa oba slobodna bacanja!

Holins pogađa za dva, s druge strane Panter promašuje! 63:60

1. minut - Četvrti faul za Luku Mitrovića, ali ostaje na terenu! Sjajan potez Mitrovića! 61:58

III ČETVRTINA CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 59:57

Željko Obradović, KK Partizan, Košarka
foto: Foto: Emilija Jovanovic

10. minut - Madar pogađa sa poludistance! Dobrić promašuje, Davidovac ispravlja! Smailagić pogađa jedno bacanje! Kraj treće četvrtine! 59:58

9. minut - Davidovac pogađa oba slobodna bacanja! Pokušao je Panter sa velike udaljenosti preko ruke, ali nije uspeo!

8. minut - Holins pogađa za 3 poena! Igra se brzo, poeni Ledeja! Mitrović se osmelio na šut za 3 i pogodio! Marković pogađa oba bacanja! 55:55

7. minut - Evo i poena Dobrića! Težak šut i novi poeni Pantera!

6. minut - Sada poeni iz kontre za Avramovića. Uzvraća Kuzmić, pa opet poeni Avramovića!

5. minut - Nova trojka za Kevina Pantera!

4. minut - Konačno je nastavljen meč, posle skoro sat vremena! Lesor na liniji slobodnih bacanja, pogađa jedno! Potom se Partizan odbranio, pa Lesor ponetirao posle ofanzivnog skoka 39:42 Zvezda uspeva da odgovori, Volters poentira pod faulom Madara i opet je egal, 42:42

22.21 Košarkaši Zvezde su ponovo na terenu! Evo i košarkaša Partizana. Sledi zagrevanje

KK Crvena zvezdA, KK Partizan, Košarka
foto: Foto: Emilija Jovanovic

22.19 U hali su ostala samo zvanična lica zadužena za organizaciju, hala je ispražnjena. Uskoro se očekuje nastavak utakmice!

22.05 Ukoliko navijači ne izađu za određen vremenski period postoji šansa da se meč ne nastavi već da Partizan bude šampion!

21.59 Obezbeđenje i dalje na terenu, još mali broj navijača je u hali!

21.51 Odluka je da se isprazni cela hala, javlja "Arenasport"! Meč neće biti nastavljen dok svi navijači ne izađu napolje! Očekuje nas dug prekid!

Sada su i košarkaši napustili teren, smeši nam se novo pražnjenje hale. Čeka se zvanična odluka, postoji mogućnost da se isprazni cela hala.

4. minut - Veliki promašaj Ledeja, pri skoku fauliran Lesor! Kaliniću 4. faul! Sudije ponovo pobegle sa terena! Navijači su nezadovoljni odlukom posegnuli za tvrdim predmetima i zasuli sudije koji su odlučili da napuste teren!

3. minut - Sjajan prodor Branka Lazića! 39:39

2. minut - Panter siguran sa linije slobodnih bacanja. Davidovac je fauliran, ali iako su svi očekivali nesportski faul, dosuđen je samo običan.

1. minut - Konačno je nastavljen meč! Lazić promašuje za 3, ali Kalinić se našao na pravom mestu i pontirao! Izgubljena lopta Partizana, pa poeni Mitrovića! 37:37

II ČETVRTINA CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 33:37

Potrajaće pauza između dva poluvremena. Na zahtev prvog sudije Saše Pukla mora da se isprazni parter iza koša kod klupe Partizana, saopštio je spiker pre početka drugog poluvremena.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, KOšarka
foto: Emilija Jovanović

Došlo je do incidenta kada su igrači ulazili u tunel tako da će kasniti početak drugog poluvremena.

Navijači, KK Crvena zvezda, Košarka
foto: Starsport

10. minut - Sjajna energija Crvene zvezde, ide i zakucavanje Holinsa, ali Ledej pogađa za 3 poena! Kraj prvog poluvremena! 33:37

Ono što pravi razliku u dosadašnjem toku meča je to što Partizan mnogo bolje šutira sa distance! Zvezda je pogodila samo jednu trojku i to u uvodnim minutima meča.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Košarka
foto: Foto: Emilija Jovanovic

9. minut - Dobra defanziva, a onda i lagani poeni Markovića iz kontre! Sjajno dodavanje Markovića za Mitrovića! 31:34

8. minut - Novi promašaj Zvezde za 3 poena, kažnjava to Lesor! Promašuje Davidovac za 3 poena!

7. minut - Po jedan protraćen napad na obe strane! Žestoka borba se vodi na terenu! 27:32

6. minut - Volters promašuje, ali srećom ga ispravlja Kuzmić! Faul u napadu za Lesora!

Neša Ilić smiruje publiku i moli navijače da korektno navijaju!

5. minut - Panter pogađa za 3 poena! Zvezda u problemu, prethodno je Lazarević promašio trijku! 25:32

4. minut - Sjajan potez Mura, prošetao se kroz reket! Potom siguran sa linije slobodnih bacanja! S druge strane precizan Kalinić! Novi faul za Nikolu Kalinića, Avramović je iznudio faul u napadu, Radonjić negoduje. 25:29

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Košarka
foto: Emilija Jovanović

3. minut - Sa druge strane Mur neprecizan! Aleksa Avramović pogađa za 3 poena! Karakterističan potez za Nikolu Ivanovića i novi poeni za crveno-bele! 23:25

2. minut - Madar fauliran pri šutu, pogađa oba slobodna bacanja! Lazić potpuno sam promašuje za 3 poena! 21:22

1. minut - Branko Lazić pogađa za 3 poena!

I ČETVRTINA CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 18:20

10. minut - Volters je previše nonšalantno organizovao napad, Panter kažnjava! Au šta je pogodio Kevin Panter na isteku prve četvrtine!

9. minut - Prvi poeni za Ognjena Dobrića! Matijas Lesor najvaiši na skoku i upisuje nove poene! Mitrović siguran sa linije slobodnih bacanja! 18:15

8. minut - Ledej siguran sa linije slobodnih bacanja! Posle promašaja Dobrića, Davidovac se sjajno snalazi! 14;13

7. minut - Hrabar potez i poeni za Mitrovića! Lesor fauliran, pogađa oba slobodna bacanja! 10:11

6. minut - Sjajna kombinacija Holins za Davidovca, crveno-beli postigli poene posle praznog hoda!

Avramović stiže do 2+1! Partizan vodi po prvi put na meču! 8:9

5. minut - Dobra odbrana Partizana, Ivanović promašuje na isteku napada, ali opet lopta za crveno-bele! Maši Davidovac, a onda prva trojka za Kevina Pantera iz tranzicije! 6:6

4. minut - Volters je pokušao flouter, ali nije uspeo da poentira! Partizan gubi loptu, a potom nesportski faul za Smailagića! Gube loptu košarkaši Zvezde, a potom nesporazum i gostiju!

3. minut - Kalinić poentira posle prodora! Ledej 2+1!

Fudbaleri bodre Crvenu zvezdu večeras!

1 / 3 Foto: Foto: Emilija Jovanovic

2. minut - Prvi poeni na meču za Ostina Holinsa! Izgubljena lopta za Partizan! Sjajna saradnja Voltersa i Kuzmića za nove poene za crveno-bele! 4:0

1. minut - Dobrić promašuje za 3 poena! Uspeva da stigne do dva ofanzivna skoka, ali onda sudija svira faul u napadu! S druge strane Ledej zaustavljen! Prvi minut bez poena!

19.56 U dvorani "Aleksandar Nikolić" su mnoga poznata lica. Čini se da su sva mesta popunjena.

1 / 8 Foto: Foto: Emilija Jovanovic

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju 5. odlučujući meč finalne serije ABA lige u "Pioniru", a crveno-beli će na svojoj strani imati podršku navijača.

Ulog je svima dobro poznat - Evroliga, a ljubitelji košarke će imati kompletan doživljaj.

Posle 2:0 za četu Dejana Radonjića, usledio je odgovor Obradovićevih pulena, a nadamo se da ćemo od 20 sati videti pravi košarkaški spektakl!

KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport©

U prethodna četiri meča je viđeno dosta nervoze, trzavica i nesportskih stvari. Navijači oba tima su pravili doslovno rečeno "haos", pa će i ove večeri kapacitet biti smanjen zbog incidenata na prethodnim utakmicama.

Partizan igra protiv loše tradicije jer nije savladao najvećeg rivala u gostima u ABA ligi čak sedam godina.

Poslednji put crno-beli su slavili pred "delijama" 15. aprila 2015. u polufinalu plej-ofa sa 70:68.

Od tada Zvezda je pobedila Partizan u 11 utakmica kao domaćin u ABA ligi.

Crvena zvezda na ovoj utakmici ima priliku da dođe do šestog trofeja ABA lige, pa bi se na taj način izjednačila sa Partizanom.

KK Partizan, KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Međutim, crveno-beli su odigrali jako loš meč u četvrtom susretu, pa ćemo videti kako je Radonjić pripremio svoj tim.

Ovo je treća majstorica u istoriji finala plej-ofa ABA lige. U prethodne dve akter je bila Crvena zvezda, koja je 2019. i 2021. godine trijumfovala u majstoricama protiv Budućnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.