TUGA: Košarkaš (34) iznenada dobio težak NAPAD ASTME i umro! Oglasio se samo par sati ranije...
Nejt Miler, Foto: Facebook/Nate Miller

strašno

TUGA: Košarkaš (34) iznenada dobio težak NAPAD ASTME i umro! Oglasio se samo par sati ranije...

Niko nije slutio da je to njegova poslednja objava

Objavljeno:

Nejt Miler, preminuo je iznenada u subota a imao je samo 34 godine. Prema izveštajima koji dolaze iz Sjedinjenih Država, uzrok je posebno težak napad astme koji se dogodio noću.

Miler, koji je diplomirao na Univerzitetu Bouling Grin, prvi put je došao u Evropu u izraelsku košarku, 2010. se pridružio Hapoel Megidu. Kasnije je igrao za Makabi Bir Jakov iz nacionalne lige i doveo ga do finalne serije. U leto 2013. potpisao je za Nahariju, i odveo je u Premijer ligu, a čak je bio i njen kapiten.

Nejt Miler
foto: Facebook/Nate Miller

Od penzionisanja, Amerikanac se okrenuo trenerskom poslu. U petak veče je čak uspeo da postavi objavu na svoj Fejsbuk nalog u kojoj je podstakao decu da se prijave za njegov letnji program, pre nego što je preminuo na tragičan način.

Miler je započeo svoju koledž karijeru u UNC Vilmingtonu i tamo je odigrao jednu sezonu pre nego što je prešao u Bouling Grin. Za tri sezone sa Sokolima (2006-09) postigao je 1.151 poen. Bio je imenovan za prvi tim Sve-srednjeameričke konferencije kao senior.

Miler je igrao profesionalnu košarku u Španiji, Izraelu, Meksiku, Argentini i nedavno u Južnoj Koreji u sezoni 2018-19. Ostao je aktivan kao trener u toj oblasti i vodio je organizaciju MillerzElite Basketball.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.