SKLAPANJE EKIPE POČINJE U SOMBORU! Vlasnici Denvera zbog jakog razloga ponovo dolaze u Srbiju!
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

kreću razgovori!

SKLAPANJE EKIPE POČINJE U SOMBORU! Vlasnici Denvera zbog jakog razloga ponovo dolaze u Srbiju!

Nikoli Jokiću ponudiće takozvani supermaks ugovor, a cifra koja se spominje je vrtoglavih 260.000.000 dolara

Objavljeno: 17:28h

Denver Nagetsi drugu godinu za redom mogu da se pohvale da imaju MVP-a NBA lige u svojim redovima, ali jasno je da im treba više od toga ne bi li postali ozbiljan pretendent na šampionski prsten.

Sklapanje ekipa kadre da napadne sam vrh najjače košarkaške lige sveta od sada će biti posao Kalvina Buta, koji je na poziciji direktora za košarkaške operacije zamenio Tima Konelija koji je prešao u Minesotu.

But će imati zadatak da oko Nikole Jokića oformi ekipu koja ima potencijal za najviše domete, a upravo na njegovoj promociji vlasnik Nagetsa, Džoš Kroenk, najavio je velike ambicije franšize iz Kolorada.

- Ulazimo u novu fazu franšize, a naš motiv će biti "titula ili propast". Mislim da je ovo prvi put da su ove reči izgovorene unutar ovih zidova – ushićeno je najavio Kronke.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Imamo dvostrukog MVP-a, imamo dva igrača Ol-star kalibra koji se vraćaju nakon povreda. Mislim da možda nikada ranije nismo bili u ovoj poziciji i to me uzbuđuje. Ali to takođe donosi veliki pritisak. Više nismo autsajderi. Mislim da ćemo kada budemo zdravi pokazati za šta smo sve sposobni - rekao je prvi čovek Nagetsa koji nije sklon ovakvim izjavama i pompeznim konferencijama.

On je najavio novu posetu Somboru tokom ovog leta kako bi Nikoli uručio novi petogodišnji ugovor, koji će ujedno biti i najunosniji u istoriji NBA lige. Podsećamo, Kronke je nedavno boravio u Jokićevom rodnom gradu, kada mu je iz Amerike lično doneo trofej namenjen najkorisnijem igraču lige.

Radi se o takozvanom supermaks ugovoru, a cifra koja se spominje jeste vrtoglavih 260.000.000 dolara.

Jokićeva braća, Strahinja i Nemanja, su se prema navodima “Atletika” u prethodnom periodu sastajali sa novim generalnim menadžerom Nagetsa Kalvinom Butom i pomoćnikom GM Tomijem Balsetisom kako bi razgovarali o budućnosti tima. Dve strane su, kažu izvori, napustile sastanak zadovljne onime što su čule i potvrdile svoju dugoročnu posvećenost.

Navodno, vizija Denvera jeste da se tim gradi oko jezgra " Nikola Jokić – Džamal Marej – Majkl Porter Džunior", a planira da se da se ovo leto pokuša da potpisima nekoliko svestranih igrača uloge, koje se najviše profilišu u defanzivi. To je ono što je, uz zdrave Mareja i Portera, upravo nedostajalo franšizi iz Kolorada za ozbiljan iskorak.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.