SELTIKSI ŠOKIRALI VORIORSE: Strašan preokret Bostona za BREJK na startu NBA finala! Igrao i Bjelica (VIDEO)
Robert Vilijams zakucava pored Grina i Tompsona, Foto: Profimedia

iznenađenje

SELTIKSI ŠOKIRALI VORIORSE: Strašan preokret Bostona za BREJK na startu NBA finala! Igrao i Bjelica (VIDEO)

U poslednju četvrtinu se ušlo sa 92:80, a onda je viđena popuno drugačija slika

Objavljeno:

Košarkaši Bostona savladali su Golden Stejt 120:108 u prvom meču velikog NBA finala, i to, posle neverovatnog preokreta u poslednjoj četvrtini.

Tokom većeg dela meča viđen je šou Stefa Karija koji je rešetao koš Seltiksa iz svih pozicija. I, ovo bi zasigurno bilo njegovo veče da nije usledilo "buđenje" "Zelenih" iz Bostona koji su poslednju deonicu dobili 40:16 i poveli u seriji.

Ključna je bila serija 17:0 kojom su gosti od 100:103 došli do 117:103 iprelomili meč.

Voriorsi su od starta odlično ušli u meč, nametnuli svoj ritam na domaćem terenu i naterali rivala da pravi greške i promašuje. Takoše, Kari je samo u prvoj četvrtini ubacio 7 trojki iz 8 pokušaja. Delovale je da su se prve tri četvrtine svi osim Bostona dobro zabavljali, i domaći košarkaši i publika.

U poslednju četvrtinu se ušlo sa 92:80, a onda je viđena popuno drugačija slika. Seltiksi se prvo vraćaju serijom 9:0, hvataju rezultatski priključak i preokreću rezultat.

"Ratnici" nisu imali odgovor na ovu briljantnu četvrtinu Bostona i Seltiksi su došli do pobede i "brejka" na gostujućem terenu.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Al Horford sa 26 poena. Uz to je imao 6 skokova, 3 asistencije, a šest puta je bio precizan u šutu za tri. Džejlen Braun je ubacio 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Stef Kari, Al Horford
foto: EPA/John G Mabanglo

Derik Vajt je imao 21 poen, Markus Smart 18, a Džejson Tejtum je odigrao znatno lošije od svojih standarda. Meč je završio sa 12 poena, ali je očajno šutirao – 3/17 iz igre. Ipak, zabeležio je čak 13 asistencija.

U ekipi Golden Stejta Kari je bio najefikasniji sa 34 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Endrju Vigins je ubacio 20, a Klej Tompson 15 poena.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je poslednji minut ove utakmice i za to vreme je pogodio jednu trojku, što mu je ujedno bio i jedini šut na meči.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.