ATAMAN NE KRIJE DA BI VOLEO DA ODE U NBA: "To je ipak vrhunac šou biznisa"
Ataman u želji da se okuša u najprestižnijoj ligi na svetu, Foto: Profimedia

kakve su mu šanse?

ATAMAN NE KRIJE DA BI VOLEO DA ODE U NBA: "To je ipak vrhunac šou biznisa"

Turski trener ima previsoke ambicije, interesovanja postoje, samo je pitanje da li ima strpljenja da krene u pustolovinu sa mesta pomoćnika

Objavljeno: 13:08h

Ergin Ataman osvojio je dve uzastopne titule u Evroligi sa Anadolu Efesom, napravio je od istanbulskog kluba dominantnu silu u evropskoj košarci.

Favorit je za odbranu čelne pozicije u Turskoj, ali njegove ambicije ne tiču se ostajanja u Evropi. Želja mu je odlazak u NBA, a izgleda da će mu se za to i pružiti prilika. Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, za turskog trenera postoji interesovanje širom najprestižnije košarkaške lige.

Ergin Ataman
foto: Profimedia

Trenutno ga posmatraju kao pomoćnika. Svojevremeno su uloge asistenta u najjačoj ligi sveta obavljali i Etore Mesina, Serđo Skariolo... Na žalost, nisu uspeli da se izbore za glavnog trenera.

OŠTRE REČI ATAMANA U VEZI PETRUŠEVA: Sada nam je kristalno jasno da Srbin neće ostati u Efesu!

"Srećan sam u Efesu. Imam ponude iz Evrope, ne i iz Fenerbahčea. Nadam se da ću jednog dana u budućnosti otići u NBA. Tako nešto se dosad nije događalo. To je ipak vrhunac šou biznisa. Evropski trener nikada nije angažovan u NBA, pa mi je upravo to sledeći cilj", pričao je Ataman pre godinu dana.

Kada je na Fajnal foru u Beogradu ponovo došao do evropske krune, dobio je još jednom pitanje vezano za njegov cilj od prošle godine.

Vasilije Micić, KK Efes, Košarka
foto: Starsport

"Ne znam. To je možda bolje pitati mog sina i moju porodicu koji već žive u Majamiju. Možda nas neko pozove, pa odemo tamo. Nije odluka na meni".

Sudeći po informacijama koje ima novinar ESPN-a, izgleda da će mu se otvoriti šansa. Pitanje je samo - da li je voljan da krene sa mesta pomoćnog trenera?

SVI SU BILI IZNENAĐENI: Na sred konferencije Ataman poslao Vasu u svlačionicu!

Jedino je Igor Kokoškov uspeo da se izbori za status prvog trenera od evropskih stručnjaka u NBA, ali je pre toga godinama radio kao asistent u LA Klipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu i tri godine u Juti pre nego što je dobio priliku da vodi Sanse. Vratio se posle godinu dana korak unazad, bio asistent u Sakramentu, a od minulog leta je član stručnog štaba Džejsona Kida u Dalasu.

Ataman ima visoke ambicije. Ozbiljno je podigao lestvicu sa Efesom, pa je najavio i da sa reprezentacijom Turske napada zlatno na predstojećem Evrobasketu. Teško ipak da će mu bilo koji uspeh na Starom kontinentu omogućiti direktan put do mesta prvog trenera u NBA, ostaje da se vidi kakve će ponude iz najjače lige sveta stići na njegovu adresu ovog leta. Jasno je da interesovanje postoji.

Odlazak u SAD bi značio i da Anadolu Efes mora da pronađe novog trenera, što bi na kraju moglo da ubedi i pojedine igrače turskog tima da krenu koracima šefa struke sa kojim su dva puta pokorili Evropu.

(Espreso/Mozzart)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.