BOSTON VLADA ISTOKOM, PRVI PUT OD 2010: Seltiksima "majstorica" u Majamiju, sledi spektakl sa Voriorsima! (VIDEO)
Boston Seltiks, Foto: EPA/Rhona Wise

nba, finale istočne konferencije

BOSTON VLADA ISTOKOM, PRVI PUT OD 2010: Seltiksima "majstorica" u Majamiju, sledi spektakl sa Voriorsima! (VIDEO)

Batler nije bio dovoljan domaćinu ovog puta

Objavljeno:

Košarkaši Bostona plasirali su se u veliko NBA finale posšto su u odlučujućoj 7. utakmici finala Istoka kao gosti savladali Majami 100:96.

Seltiksi su se tako plasirali u finale lige prvi put od 2010. godine, a za NBA prsten igraće protiv Golden Stejt Voriorsa. Prvi meč na programu je u noći između četvrtka i petka.

Od starta meča, Boston je nametnuo svoj ritam, igrao brzo i nastojao da tranzicijom dobrom odbranom i kontranapadima napravi razliku. Upravo to se i dogodilo u prvoj deonici kada su Seltiksi došli do 15 poena prednosti, 32:17.

Do poluvremena, usledio je odgovor Hita, koji je uhvatio rezultatski priključak i prišao na 55:49.

Ali, u nastavku su Seltiksi uspeli da odbiju svaki pokušaj rivala da izjednači i dođe do prednosti.

Možda i ključni momenat meča bio je kada je početkom poluvremena Maks Stras pogodio trojku, koja je isprva priznata. Ipak, trojka je, posle pregledanog snimka poništena, a Boston je umesto 65:57, vodio 65:54. Sudije su na kraju poništile koš, što je izazvalo buru nezadovoljstva na tribinama.

Do kraja, Seltiksi su u finišu stigli na +13, Majami je uzvratio serijom od 11:0 i vratio se u meč. Šansu je imao Džimi Batler, najzaslužniji što se serija ipak vratila una Floridu - promašio je otvorenu trojku u tranziciji posle čega je Markus Smart realizovao bacanja, pa su Seltiksi upisali pobedu vrednu NBA finala.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi bio je Džejson Tejtum sa 26 poena, pratili su ga Džejlen Braun i Markus Smart sa po 24. Sa druge strane, Batler je nosio svoj tim sa 35 poena, ali, nije mogao sam da se izbori sa rivalom koji je bio raspoložen za igru. Bem Adebajo je dodao 25 poena.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.