MICIĆ SRUŠIO OLIMPIJAKOS U POSLEDNJOJ SEKUNDI! Efes u finalu, Srbin LUCIDNIM POTEZOM presudio Grcima! (VIDEO)
Vasilije Micić, Foto: Starsport

ljudi, da li je ovo moguće?

MICIĆ SRUŠIO OLIMPIJAKOS U POSLEDNJOJ SEKUNDI! Efes u finalu, Srbin LUCIDNIM POTEZOM presudio Grcima! (VIDEO)

Neverovatan meč u Beogradu pripao turskom timu

Objavljeno: 19:57h

Košarkaši Efesa su se plasirali u finale Evrolige nakon što su savladali Olimpijakos sa 77:74, i to posle trojke našeg Vasilija Micića u poslednjoj sekundi meča.

Srpski reprezentativac je pri rezultati 74:74 odlučio da uzme stvari u svoje ruke, i to mu se isplatilo. Gledale su sudije snimak, Grci su u neverici gledali ovaj potez, ali nije bilo vremena za bilo šta drugo.

Efes je drugu godinu zaredom uspeo da se plasira u finale, gde će u subotu braniti titulu u beogradskoj "Areni" i pokušati da dođu do drugog trofeja EL u svojoj istoriji

"Arena" je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a tokom čitavog meča je vladala prava košarkaška atmosfera.

Mnogi velikani su došli da prate Završni turnir Evrolige, a imali su i šta da vide.

Košarkaši Olimpijakosa su imali značajno veću podršku navijača koji su okupirali Beograd, ali imao je i Efes svoju "armiju".

KK Olimpijakos, KK Efes, Fajnal-for Evrolige
foto: Starsport

Crveno-beli su upravno nošeni energijom sa tribina bolje ušli u meč, konstatno su vodili tokom prvog poluvremena, ali onda je usledilo buđenje dvojice ključnih navijača Efesa - Šejna Larkina i Vasilija Macića.

Efes je zategao odbranu u trećoj četvrtini, proradio je šut za tri poena. Dve trojke je pogodio Ilajdža Brajant, a Vasa Micić drugom trojkom na meu odveo je turski tim do +11 - 62:51. Međutim, Olimpijakos je uspeo da odbije taj nalet i serijom 12-4 uspeo da smanji na tri poena razlike pred odlučujućih 10 minuta.

KK Olimpijakos, KK Efes, Fajnal-for Evrolige
foto: Starsport

Na tom talasu Olimpijakos se potpuno primakao u četvrtoj četvrtini. Prvo na -1 70:69. Potom je Efes pred poslednji minut poveo 74:70, ali je Olimpijakos uspeo da postigne četiri vezana poena i dođe do izjednačenja 19.5 sekundi do kraja. Poslednji napad imao je Efes, a Olimpijakos je rešio da brani. Velika greška, jer je lopta došla do Vasilija Micića koji ju je držao do samog kraja, kreirao poziciju i pogodio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu 77:74.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.