UDARIĆE SRBIN NA SRBINA! Dončić držao čas košarke: Bobi na terenu - FINALE ZAPADA! (VIDEO)
Luka Dončić, Foto: Profimedia

nba liga

UDARIĆE SRBIN NA SRBINA! Dončić držao čas košarke: Bobi na terenu - FINALE ZAPADA! (VIDEO)

Finiks Sansi su poraženi u majstorici od Dalas Meveriksa.

Objavljeno:

Tako najbolji tim regularnog dela sezone, nije izborio plasman u finale Zapadne konferencije NBA lige.

Dalas je na krilima sjajnog Luke Dončića deklasirao Sanse 123:90 i ukupnim rezultatom 4-3 u pobedama stigao do finala u kojem će igrati protiv Golden Stejt Voriorsa.

Ekipa iz Teksasa odigrala je jedan od najboljih mečeva u sezoni i to kada je bilo najpotrebnije – u odlučujućem susretu u Arizoni.

Dončić je blistao od prvog do poslednjeg minuta na parketu, ruka mu je bila sigurna od prvog šuta i Kris Pol, Devin Buker i Deandre Ejton, koji su dominirali u najjačoj ligi sveta cele sezone, pognutih glava su napustili "Futprint centar".

Dončić je nakon 27 u prvom poluvremenu, ubacio još osam u drugom i zaustavio se na 35 poena, a imao je i 10 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Nekadašnji igrač Real Madrida šutirao je izvrsno iz igre (12/19), a pogodio je šest od 11 pokušaja za tri.

Fantastičnu pomoć imao je u Spenseru Dinvidiju koji je dodao 30 poena (11/15 iz igre, 5/7 trojke), dok je Branson dodao 24.

Svi ostali u redovima Dalasa imali su jednocifren učinak, među kojima i Boban Marjanović, koji je za tri minuta zabeležio dva poena i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Na drugoj strani, potpuno su podbacile najveće zvezde Finiksa – Devin Buker je završio sa 11 poena uz 11 promašaja iz igre), dok je pola koša manje dodao Pol. Najefikasniji je bio Džonson sa samo 12 poena.

Dalas se pridružio ostalim finalistima konferencija, između ostalog i Boston seltiksima, pa ga sada očekuje serija protiv Golden Stejt Voriorsa koja počinje za nekoliko dana.

Espreso/RTS


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.