IMAMO FINALISTU ISTOKA: Doničić maestralan za produžetak serije!
Luka Dončić, Foto: Profimedia

NBA LIGA

IMAMO FINALISTU ISTOKA: Doničić maestralan za produžetak serije!

Košarkaši Majamija pobedili su Filadelfiju sa 99:90 na gostovanju i sa 4:2 u pobedama plasirali se u finale Istočne konferencije.

Objavljeno: 07:10h

Pobednički tim je do pobede predvodio Džimi Batler koji je bio najefikasniji igrač meča.

Već od samog starta meča gosti su preuzeli inicijativu i vodili igru ka sigurnoj pobedi, a domaćini su samo u finišu prvog poluvremena uspeli na kratko da se približe izjednačenju.

Timu Filadelfije je već posle tri minuta igre ostao bez povređenog Denijela Grina, a Majami je uspeo da zaustavi i dvojac Džoela Embida i Džejmsa Hardena.

Embid je ponovo bio najefikasniji u timu domaćina ali sa učinkom daleko slabijim od svog uobičajenog proseka, pa je meč završio sa 20 postignutih poena uz 12 skokova i 3 asistencije, a Harden je dodao 11 ubačenih poena uz devet asistencija i četiri skoka.

Na drugoj strani u pobedničkom timu njihov učinak je prevazišao Džimi Batler koji je meč završio kao najefikasniji igrač sa 32 poena uz osam skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Maks Štrus sa 20 poena uz 11 uhvaćenih lopti i pet asistencija.

U drugoj sinoć odigranoj utakmici Dalas je ubedljivo nadigrao Finiks sa 113:86 za izjednaćenje u seriji na 3:3, a opet ih je predvodio odlični Luka Dončić sa 33 poena!

Espreso/RTS


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.