DŽIKIĆ SKENIRAO PARTIZAN! Idemo u Beograd sa samo jednom idejom!
Aleksandar Džikić, Foto: Beta/Ivica Veselinov

biće žestoko!

DŽIKIĆ SKENIRAO PARTIZAN! Idemo u Beograd sa samo jednom idejom!

Nekadašnji trener Partizana kaže da je njegov tim spreman za velike mečeve

Objavljeno:

Košarkaši Budućnosti spremni su da se bore do poslednjeg atoma snage u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Partizana.

Prvi okršaj je na programu 10. maja sa početkom u 19 časova, u Beogradu, a revanš je na programu pet dana kasnije u Beogradu.

Termin eventualne majstorice još uvek nije određen, ali u ovom momentu, niko ne razmišlja o tome, sve misli su usmerene ka prvom duelu.

Uloga favorita je u rukama izabranika Željka Obradovića, ali igrači Budućnosti, tokom sezone, mnogo puta pokazali da su kadri za velika dela.

KK Budućnost
KK Budućnostfoto: Starsport©

Aleksandar Džikić kaže da su spremni i motivisani za crno-bele.

- Znamo šta nas čeka, spremni smo za Partizan. Došli smo do polufinala, slavili smo protiv FMP Železnika u četvrtfinalnoj seriji, u kojoj je bilo dobrih momenata, kao i problema što je i normalno. Mislim da je naš protivnik bio stvarno kvalitetan. Što se tiče polufinala, na ovom nivou ne možeš da očekuješ utakmice koje neće biti zahtevne. Moramo fizički da odgovorimo na igru Partizana. Na njihov presing, na njihovo trčanje, na njihov intezitet, na njihovu skok igru, pogotovo igrača na pozicijama tri, četiri i pet gde je Partizan izuzetno jak - naglasio je Aleksandar Džikić, pa nastavio:

- To ne može biti posao jednog igrača, ne može biti posao neke linije, tipa centarske linije ili slično. To mora da bude posao kojim se bavi kompletna ekipa. To su preduslovi da sa svakim protivnikom, pa i sa Partizanom budeš u utakmici. Sve ostalo zavisi i zasniva se na onome šta ćemo da uradimo u odbrani. Znamo da će biti pritiska preko celog terena, da su tokom sezone pokazivali organizovanije pritiske u vidu zonskog presinga, pokazali su u Evrokupu i neke kombinovane varijante. Mi ćemo pokušati da se za sve to spremimo ali da ne menjamo ono što nas je dovelo do polufinala. Mi smo u ABA ligi tim sa najmanje izgubiljenih lopti i sa najviše šutiranih slobodnih bacanja. Mi ćemo pokušati da nastavimo sa takvim načinom igre. Računam da će igrači u Beogradu odigrati mirno i fokusirano. Idemo na megdan sa Partizanom sa samo jednom idejom u glavi, da takmičimo, to je sve što se tražim od ekipe. Na ovom nivou pričati o motivaciji i imerativima, mislim da je nepotrebno. Ili jesi ili nisi.

Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikićfoto: Profimedia

Džikić je nastavio sa izlaganjem:

- Sigurno da je lakše iskontrolisati utakmicu kada nema oscilacija. Mi smo u Podgorici krenuli utakmicu relativno sporo, Partizan se odvojio ali smo uspeli da se vratimo i imali šansu u toj utakmici. Bitno je samo na koji način ćeš izaći na teren. To se vidi odmah od početka, da li si izašao da ratuješ ili ne. Ako izađeš u raspoloženju koje nije ratničko, šanse su male. Ali stvarno verujem do možemo da odigramo dobru polufinalnu seriju, imamo dovoljan broj iskusnih igrača, igrali smo u takvim sredinama, igrali smo sa Partizanom u Beogradu, ali u Areni, ne u Pioniru koji je intimniji, možete stvoriti više pritiska, ali to ne sme da bude problem za većinu igrača koji nastupaju za Budućnost - rekao je Džikić, pa nastavio:

- Partizanu je posle Burse sigurno trebao odmor. Dobio je odmor, imao je dovoljno vremena da se spremi za nas. Generalno, znamo da će nas dočekati neke novosti u napadu i odbrani, ali to je nešto što nije pod našom kontrolom. Ono što mi treba da uradimo jeste da iskontrolišemo ono što mi radimo. Naš rival će pokušati da nametne način igre koji njemu odgovara, mi ćemo pokušati da nametnemo naš način igre pa ćemo videti ko će biti uspešniji. Pritisak favorita je na njihovoj strani, ali daleko su oni od neiskusne ekipe, naročito nosioci igre.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.