Danilović o susretu sa Čovićem: Nije tu bilo nikakve trgovine!
Foto: Beta/Branislav Božić

reč predsednika

Danilović o susretu sa Čovićem: Nije tu bilo nikakve trgovine!

Danilović je u opširnom intervjuu za Politiku izneo mnogo toga zanimljivog
Objavljeno:
foto: Dado Đilas

Otud među prioritetima “povratak kulta lokalnog kluba“.

- To je odavno napuštena praksa koja je u prošlosti davala rezultate, stvarala asove. Što više igrača iz regiona, da se pruži šansa mladima. Navijači se po prirodi stvari vezuju za svoje sugrađane, a to bi sigurno podržale i lokalne samouprave. To je jedini put da se podigne kvalitet košarke van Beograda".

To i reprezentacija naravno. Medalje na reprezentativnom planu, tvrdi Danilović, privući će mnogo više dece ka košarci nego Partizanovi ili Zvezdini trofeji, makar i u evropskim takmičenjima. A potrebni su Srbiji klinci koji sanjaju košarku. Jedan sumoran podatak: ove godine nijeda mlađa selekcija nije izborila mesto među osam u Evropi.

- Odgovornost je podeljena između roditelja koji imaju nerealne amcibije, menadžera i klubova kloji ne rade na pravi način i ne daju šansu mladim igračima. Zato nam talentiovana deca odlaze u inostranstvo i s 15 godina, uzimaju pasoše drugih zemalja. Imamo slabu ligu, sistem takmičenja u kom klubovi nemaju vremena ni za normalne treninge, kamoli za individualni rad. Rešenje je da se u letnjem periodu s mladima radi sistematski, kao i da šansu za igru potraže u manjim klubovima, a ne mašući peškirima na klupi Partizana i Zvezde. Međutim, tom je pitane svesti igrača i klupskih politika na šta Savez ne može mnogo da utiče - kaže Danilović u intervjuu za Politiku.

(Espreso.co.rs/Izvor: Politika)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.