"Ti ćeš biti najbolji trener na svetu": Slavni glumac otkrio neverovatnu priču o Željku Obradoviću!
Željko Obradović i Bogdan Diklić, Foto: Starsport

neispričana anegdota!

"Ti ćeš biti najbolji trener na svetu": Slavni glumac otkrio neverovatnu priču o Željku Obradoviću!

Bogdan Diklić govorio o svojoj ljubavi prema Partizanu i "predskazanju" Dejana Mijača

Objavljeno:

Legendarni glumac Bogdan Diklić je osvedočeni navijač Partizana, a govorio je o svom omiljenom klubu u razgovoru za "Nedeljnik".

Posebno je govorio i o Dejanu Mijaču, nedavno preminulom akademiku i pozorišnom režiseru koji je takođe voleo Partizan.

- Partizan je bio veliki klub i pre mog dolaska. I to, kako ste ga nazvali, fenomen. Ja sam samo bio svedok njegovog puta, zaljubljenik u njegovo delo i prijatelj njegovih igrača i potom trenera. Ima nešto u glumi i košarci što se ne bih usudio da tumačim, ali je čovek koji nas je nedavno napustio, na veliku žalost ovoga sveta, Dejan Mijač, voleo da razume i jedno i drugo - rekao je Bogdan Diklić.

Bogdan Diklić
Bogdan Diklićfoto: Komunikart

Onda je ispričao priču koja je četvrt veka bila u tajnosti i spomenu Željka Obradovića.

- Sedeli smo jednom za istim stolom i Mijač, inače jako dobar prijatelj Duška Vujoševića, lupio je Željka - koji je tada još uvek bio igrač - po šakama koje su nehajno stajale na stolu i uzviknuo 'Ti ćeš biti najbolji trener na svetu'. Željko je pogledao u pravcu Dejanove čaše, u kojoj je bila samo voda i pored nje kafa, pa je jedan kratak pogled uputio meni. Kao da nije mogao da poveruje u to proročanstvo. Ono je četvrt veka ostalo tajna, dok ga ja nisam jednom obelodanio i tada sam, priznajući Dejanu da sam otkrio njegovo predviđanje, upitao kako je mogao da pogodi.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

Šta mu je rekao Mijač?

- Mijač mi je tada ispričao da se tokom jednog leta iz Sarajeva, vraćao zajedno sa košarkašima Partizana i da je Željko sedeo pored njega. Čitav let, pričali su samo o košarci. 'Znaš, ja sam gledao tog mladića kako igra košarku, a onda sam ga slušao kako priča o košarci', objasnio mi je Dejan. 'I bio sam siguran da će postati najveći - rekao je za "Nedeljnik" naš čuveni glumac.

(Espreso/Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.